Ο Μανόλης Καζαβούλης για τα δυο «χρυσά» βραβεία του Stay in Kalymnos κ το τουριστικό προϊόν της Καλύμνου (video)

Share

 

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μανόλη Καζαβούλη για τα δυο «χρυσά» βραβεία του Stay in Kalymnos και  το τουριστικό προϊόν της Καλύμνου

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο News-Poltics. gr  o συμπατριώτης μας Μανόλης Καζαβούλης, με τον οποίο επικοινωνήσαμε με αφορμή τα δυο «χρυσά» βραβεία που απέσπασε στο πλαίσιο του συνεδρίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, «Short Stay Conference Greece 2024». Μιλήσαμε για τις σημαντικές αυτές διακρίσεις, για τη βραχυχρόνια μίσθωση και γενικότερα για το τουριστικό προϊόν της Καλύμνου.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  στις 9 και 10 Φεβρουαρίου 2024 στην Αθήνα και ο κ. Καζαβούλης συμμετείχε με το «Stay in Kalymnos»  σε δυο κατηγορίες στα «Greece Stay Awards». Τελικά κατάφερε να αποσπάσει το Gold Award για την παραθαλάσσια βίλα «K2 the Ultimate Villa». O ίδιος δε ξεχώρισε και έλαβε επίσης Gold Award στην κατηγορία «Top Host of the Year», ως ιδιοκτήτης και διαχειριστής του  «Stay in Kalymnos».

Ο Μανόλης Καζαβούλης απαντώντας στα ερωτήματα που του θέσαμε, μας μίλησε για την προβολή της Καλύμνου, η οποία πρέπει να γίνεται με σωστό τρόπο και με επαγγελματισμό, από ειδικούς με τεχνογνωσία και εμπειρία, να αναδεικνύονται τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και η δυνατότητα να προσφέρουμε την αυθεντική εμπειρία που ζητά ο επισκέπτης.

Τόνισε ότι το σημαντικότερο «κεφάλαιο»  για όσους ασχολούνται με τον τουρισμό είναι η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, εξέφρασε την ικανοποίηση του γιατί βλέπει πως το κεφάλαιο αυτό βελτιώνεται διαρκώς, κυρίως από τους νεότερους στο χώρο και σχολίασε το πόσο αυτοκαταστροφικό μπορεί να είναι, με αλυσιδωτές επιπτώσεις για όλους, το να υποβαθμίζουμε εμείς οι ίδιοι το προϊόν μας.

Όταν ρωτήσαμε τον κ. Καζαβούλη ποια είναι τα βασικότερα ζητήματα, κατά την άποψή του, με τα οποία η νέα δημοτική αρχή πρέπει να ασχοληθεί άμεσα, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα που υπάρχει για επαγγελματική προβολή της Καλύμνου, κυρίως στο εξωτερικό και προτάσσοντας τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, στην αναβάθμιση και αδιάλειπτη πραγματοποίηση του αναρριχητικού φεστιβάλ, στη συμμετοχή της Καλύμνου σε εκθέσεις κ.α.

Έμφαση έδωσε ο ίδιος και στην απαιτούμενη αλλαγή νοοτροπίας των επαγγελματιών του τουρισμού, στην εξωστρέφεια που πρέπει να τους διακατέχει , στην ποιότητα παροχής των υπηρεσιών και στη διαφύλαξη του προσφερόμενου τουριστικού μας προϊόντος,  ώστε να υπάρχει αειφορία με στόχο το τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Μανόλη Καζαβούλη