Ο Μητσοτάκης, η Aston Martin και ο bon vivant αντιδήμαρχος Αθηναίων

Share

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αθηναίων Νικόλαου Μακρόπουλου σχετικά με την Aston Martin του και το σπίτι στο Baden Baden, την ώρα που η χώρα πλήττεται βαρύτατα από τον κορωνοϊό.

Στην τηλεσυνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα υπήρξε σχετική αναφορά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όταν η Λίνα Μενδώνη πήρε τον λόγο για τα ευρήματα του Τατοΐου και τα βασιλικά αυτοκίνητα.

Ο κ. Μητσοτάκης ρώτησε την υπουργό: «είναι κανένα Aston Martin;» και όλοι γέλασαν με το ειρωνικό σχόλιο του πρωθυπουργού.

Άκρως χιουμοριστική ήταν και η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία είπε: «Εμείς είμαστε πιο μπροστά. Έχουμε τέσσερις Rolls Royce στην βασιλική περιουσία στο Τατόι».

Εκ παραδρομής η ανάρτηση ανέφερε ο Αντιδήμαρχος
Ο ίδιος ο κ. Μακρόπουλος απάντησε για το θέμα στη διαδικτυακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Παίρνοντας τον λόγο υποστήριξε πως «εκ παραδρομής» η ανάρτηση δημοσιεύτηκε στο πολιτικό του προφίλ, κάνοντας λόγο για ανεξήγητο «μένος».

«Εκ παραδρομής, μια προσωπική ανάρτηση προς τους φίλους μου δημοσιεύτηκε στο πολιτικό και όχι στο προσωπικό μου προφίλ.

Μόλις αντιλήφθηκα ότι δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό που αφορά την πολιτική μου παρουσία, αμέσως -το τονίζω, αμέσως- το απέσυρα», υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Λυπούμαι αν προκάλεσα άθελά μου με την ανάρτησή μου. Προφανώς δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου», είπε ο αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόσθεσε ότι το σπίτι στη Γερμανία, στο Baden Baden, είναι στον τόπο καταγωγής της γυναίκας του, η οποία είναι Γερμανίδα, ενώ για την Aston Martin είπε ότι έχει αγοράσει το αυτοκίνητο πριν από 40 χρόνια.

Ο bon vivant επιχειρηματίας «θυμήθηκε» εν μέσω πανδημίας το διάσημο Γερμανικό θέρετρο, την πολυτελή κατοικία του και τις βόλτες με την Aston Martin του μισού εκατ. ευρώ όταν εμπνεύστηκε την περίφημη πλέον ανάρτηση που ανέβασε στη προσωπική σελίδα που διατηρεί στο Facebook γράφοντας:

«Νοσταλγώ το ωραίο μου σπίτι στο Baden-Baden που λόγω πανδημίας δεν μπορώ να πάω. Μα πιο πολύ νοσταλγώ την αγαπημένη μου Aston Martin. Ελπίζω τα Χριστούγεννα να καταφέρω να βρεθώ εκεί και φυσικά να ταξιδέψω λίγες ώρες με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο στην απερίγραπτη γαλήνη του Black Forest».

Ο μίστερ «Ευρώπη Ασφαλιστική» μπορεί να έχει κάθε δικαίωμα να χαίρεται το σπίτι του στο Μπάντεν – Μπάντεν και την Άστον Μάρτιν, αλλά σε θέσεις αιρετές και εν μέσω κορωνοϊού που τόσοι άνθρωποι έχουν χάσει τις δουλειές τους, έπεσε βαρύ και το κράξιμο πήγε σφαίρα… 

grtimes / proto thema