Ο Νικηφόρος Παπανικόλας για το περιφερειακό – Θα προταθεί Δωδεκανήσιος για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Share

 

Στα ‘καυτά’ θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας (παράταξη ‘Νέα Εποχή στο Νότιο Αιγαίο’) κ. Νικηφόρος Παπανικόλας ενώ μίλησε και για τις ετοιμασίες του ΠΑΣΟΚ ενόψει των Ευρωεκλογών.

«Έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, είναι ένα διαφορετικό βήμα. Μας επιτρέπει, πολλές φορές, να μιλήσουμε για ζητήματα αναπτυξιακά και ζητήματα που φεύγουν από την σφαίρα των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Γι αυτό θεωρώ ότι οι συνεδριάσεις του Π.Σ. έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στην πρόσφατη συνεδρίαση, είχαμε ένα τέτοιο θέμα –η εκτός σχεδίου δόμηση- το οποίο, δεν άπτεται της αρμοδιότητας της Περιφερειακής Αρχής αλλά πιστεύω πως έγινε μια ουσιαστική συζήτηση. Ακούστηκαν πολλές απόψεις και μπορώ να πω ότι στο τέλος, ομονοήσαμε γύρω από αυτό το ακανθώδες ζήτημα. Εμείς, δεν ψηφίσαμε θετικά στην εισήγηση –όχι γιατί διαφωνούσαμε με το περιεχόμενο της συζήτησης- αλλά επειδή πιστεύαμε ότι έπρεπε να γίνει και κάποια ειδική αναφορά και να ληφθεί υπόψη το ειδικό καθεστώς που υπάρχει σε ορισμένα νησιά. Π.χ. στη Σαντορίνη όπως είπε και ο δήμαρχος του νησιού που συμμετείχε στην συνεδρίαση, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την υπερ-δόμηση.

Κατά τα άλλα, θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει διασφάλιση των ιδιοκτησιών και περιουσιών μέχρις ότου αναπτυχθούν τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια στα νησιά. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Επιπλέον, σχετικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό των αιολικών πάρκων, έλαβε χώρα μία επίσης παραγωγική συζήτηση –όπου εμείς ψηφίσαμε θετικά, αφού είναι ένα έργο προς την σωστή κατεύθυνση και εφόσον λάβαμε την ρητή δέσμευση του κ. Περιφερειάρχη ότι τα πάρκα αυτά δεν πρόκειται να επηρεάσουν ακτογραμμές με αυξημένη τουριστική δραστηριότητα». 

ΘΑ ΠΡΟΤΑΘΕΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ-ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
Ερωτηθείς σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς την ευρω-κάλπη, ο κ. Παπανικόλας, με την ιδιότητα του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του κινήματος, απάντησε τα εξής:

«Έχουμε μπροστά μας τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024 και το ΠΑΣΟΚ διά του προέδρου του, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, έχει θέσει έναν ξεκάθαρο στόχο που είναι να είμαστε η δεύτερη δύναμη. Ξεκάθαρα, η εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή στις δημοσκοπήσεις πρέπει να αποτυπωθεί και στην κάλπη ούτως ώστε, να μπορέσουμε, θεσμικά, να λειτουργήσουμε και σαν Αξιωματική Αντιπολίτευση –κάτι που σημαίνει ότι επί της ουσίας είμαστε και η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαροι: η 2η θέση στις Ευρωεκλογές του 2024 και η 1η θέση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (όποτε γίνουν).

Σχετικά με τα οργανωτικά, θα συσταθούν οι νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα οι οποίες θα σχεδιάσουν και τον οδικό χάρτη μέχρι την ημερομηνία των εκλογών».

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει υποψήφιος Δωδεκανήσιος για το Ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανικόλας ήταν κατηγορηματικός.

«Το θεωρώ δεδομένο!!! Είναι όμως ένα ζήτημα που θα τεθεί και θα συζητηθεί μέσα στην νομαρχιακή επιτροπή εκλογικού αγώνα όταν συσταθεί και αναλάβει. Θα υπάρξουν προτάσεις για πολιτικά πρόσωπα από την περιοχή μας, που θα μπορούσαν να περιληφθούν στο Ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος».

Τέλος ανέφερε πως πριν τις Ευρωεκλογές, δεν αποκλείεται να έρθει στην Ρόδο ή σε άλλο νησί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα.

ΠΕΓΚΥ ΝΤΟΚΟΥ / Δημοσιεύτηκε: ‘δημοκρατική της Ρόδου’ / dimokratiki .gr