Ο Σολτς, λέει ότι δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει στην Ουκρανία

Share

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, 19 Απριλίου. /TASS/. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να κερδίσουν στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, έκανε τη δήλωση σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες που διεξήγαγαν οι δυτικοί ηγέτες μέσω σύνδεσης βίντεο.

Οι ηγέτες περιλάμβαναν τους προέδρους των ΗΠΑ Joe Biden, Emmanuel Macron της Γαλλίας, Andrzej Duda της Πολωνίας, Klaus Iohannis της Ρουμανίας, τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson, τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi, τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, την Ευρωπαία πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Μαζί με τους εταίρους μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ είμαστε απόλυτα ενωμένοι στην άποψη ότι η Ρωσία δεν πρέπει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Σολτς. Ο καγκελάριος απευθύνθηκε απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας: “Σταματήστε να βομβαρδίζετε πόλεις της Ουκρανίας. Επιτρέψτε να καθιερωθεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός και να αποσύρετε τα στρατεύματά σας. Σταματήστε αυτόν τον φρικτό πόλεμο”.