News&

Οι ΗΠΑ απαίτησαν από τον Ζελένσκι να σαμποτάρει την 48ωρη εκεχειρία – Διαφαίνεται εμπλοκή Ισραήλ για ειρήνη

Share

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κήρυξε (μονομερώς) κατάπαυση του πυρός στην εμπόλεμη ζώνη στην Ουκρανία μεταξύ 6 και 7 Ιανουαρίου 2023 δηλαδή για 48 ώρες, όπου οι Ρώσοι χριστιανοί γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με βάση το παλαιό ημερολόγιο αλλά η αντίδραση των Αμερικανών (που αποφασίζουν για τον πόλεμο) ήταν άμεση.

«Οι Ρώσοι προσπαθούν να πάρουν ανάσες» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η πραγματικότητα είναι ότι σε 48 ώρες δεν μπορεί να συμβεί τίποτε, δεν μπορεί να παραχθεί κανένα νέο όπλο. Οι μεταφορές οπλικών συστημάτων συνεχίζονται, οι 48 ώρες δεν επαρκούν… για τίποτε σε ένα παγκόσμιο πόλεμο αφού 40 χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία. Οι Ρώσοι δεν αποκλείουν οι Ουκρανοί να ανακοινώσουν αεροπορικούς συναγερμούς ως προβοκάτσια για να σαμποτάρουν την κατάπαυση του πυρός για 48 ώρες…

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι πάντως, αρνήθηκε την εκεχειρία αλλά προφανώς ξέρει ότι εάν εν μέσω μιας μονομερούς κατάπαυσης του πυρός επιτεθεί στους ρωσώφωνους του Ντονμπάς τότε οι ρωσικές δυνάμεις θα απαντήσουν.

Οι Ουκρανοί βλέπουν εμπλοκή του Ισραήλ στην ένοπλη σύγκρουση Ρωσίας – Ουκρανίας με στόχο την ειρήνη
Ένα θετικό στοιχείο που προέκυψε από πλευράς Ουκρανών είναι ότι διαβλέπουν το Ισραήλ ως διαμεσολαβητή μαζί με την Τουρκία για να αποκλιμακωθεί ο πόλεμος και να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ρωσία.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ δεν έχει στείλει κανένα οπλικό σύστημα μέχρι σήμερα στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός διαμεσολαβητής: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Βενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός μεσολαβητής γιατί κατανοεί ξεκάθαρα τι αντιπροσωπεύουν οι σύγχρονοι πόλεμοι και ποια είναι η ουσία της διαμεσολάβησης σε τέτοιες συνθήκες» ανέφερε ο Μιχαήλ Ποντόλιακ σύμβουλος του Ζελένκσι. (με πληροφορίες από banking news)

Exit mobile version