Οι… ‘μνηστήρες’ για την ηγεσία της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ στα Δωδεκάνησα

Share

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ και πληθαίνουν (σύμφωνα με πληροφορίες) οι ενδιαφερόμενοι ‘μνηστήρες’ για την θέση του επικεφαλής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Νότιας Δωδεκανήσου–μέχρις ότου διενεργηθούν οι επόμενες κινήσεις, το Συνέδριο, οι εκλογές νέων κομματικών οργάνων κ.λπ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δικηγόρος κ. Νίκος Μουτσάκης (εκπρόσωπος Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Νότιας Δωδεκανήσου και γιός του γνωστού στελέχους και συνδικαλιστή κ. Κώστα Μουτσάκη) με επίσημη δήλωσή του, στην εφημερίδα «δημοκρατική», ξεκαθάρισε τις προθέσεις του,  ότι ενδιαφέρεται για την θέση.

Σημειώνεται πως είναι η πρώτη επίσημη δήλωση που γίνεται αναφορικά με το κομματικό όργανο του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ ύστερα και από τις παραιτήσεις των μελών που είχαν προηγηθεί των εσωκομματικών εκλογών.

Οι φήμες πάντως θέλουν και άλλα στελέχη να ενδιαφέρονται όπως οι κ.κ. Παναγιώτης Μπουλιέρης και ο Παναγιώτης Λύμουρας. Όλοι ανήκουν στον μπλοκ που στήριξε ανοιχτά τον νυν πρόεδρο του κινήματος κ. Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και άλλες υποψηφιότητες.

Από τα κεντρικά του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ πάντως, κορυφαία στελέχη της ομάδας του Προέδρου, ξεκαθαρίζουν ότι θα τεθούν σε προτεραιότητα κάποιες κινήσεις όπως:

  • τη δημιουργία ενός θεσμικού, συλλογικού κόμματος μελών. Ενός κόμματος ανοιχτού, που κάθε μέλος ή φίλος, ανάλογα με τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά του, θα έχει λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών θέσεων, στη δημιουργία των κοινωνικών συμμαχιών ώστε να αξιοποιηθούν όσοι ενδιαφέρονται (φίλοι, μέλη, στελέχη και όσοι ψήφισαν).
  • την κατάργηση του μοντέλου των διορισμένων οργάνων, με αιρετά όργανα παντού, τα οποία θα εκλέγονται από πραγματικά, ενεργά κομματικά μέλη.

Λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού με την μετάλλαξη Όμικρον, ο κ. Ανδρουλάκης έχει αναλάβει τις περιοδείες, συγκεντρώσεις κ.λπ. σε όλη την χώρα που είχε προγραμματίσει μετά την εκλογή του.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν στον ιστότοπό μας ότι εφόσον το επιτρέψει η επιδημιολογική εξέλιξη, η λεγόμενη αυτό-οργάνωση που εξήγγειλε ο νέος Πρόεδρός θα εκκινήσει με συγκεντρώσεις σε κάθε Δήμο της Χώρας, θα συνεχιστεί με τη δημιουργία χωρικών, επαγγελματικών και επιστημονικών δικτύων, με την εκλογή των οργάνων των αποκεντρωμένων δομών, με ένα ουσιαστικό προσυνεδριακό διάλογο και θα καταλήξει στο συνέδριο, -όποτε οριστεί. / news-politics / Πέγκυ Ντόκου