Ολοκληρώνονται οι μελέτες για την επισκευή του κτιρίου της Σχολής Μηχανικών

Share

Μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες για το κτίριο που θα στεγάσει τη Σχολή Μηχανικών, όπως δήλωσε σε βίντεο που ανάρτησε ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Να θυμίσουμε ότι, στην τελευταία συνέντευξη που μας παραχώρησε ο Δήμαρχος τον ρωτήσαμε, πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο κτίριο και του ασκήσαμε κριτική για την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών. Ο Δήμαρχος τότε απάντησε λέγοντας ότι θα αναλάβει Δωρητής την επισκευή του κτιρίου  διότι πιστεύει πως έτσι θα ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες και ότι εκπονούνται οι μελέτες ώστε να αποκτήσει το κτίριο όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Σήμερα ο Δήμαρχος με την ανάρτησή του αυτή προσθέτει στην ενημέρωση μας ότι οι μελέτες εκπονούνται από ομάδα μηχανικών επιλογής του Δωρητή, υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες μέσα Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια θα πρέπει να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και τότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την πορεία του έργου ώστε να προχωρήσει τις διαγωνιστικές διαδικασίες για την προμήθεια του μηχανολογικού εξοπλισμού.

Θετική βέβαια η εξέλιξη αυτή , εφόσον όλα εξελιχθούν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που μας  έθεσε ο Δήμαρχος μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη να λειτουργήσει η Σχολή. Έξυπνη από την άλλη η διευκρίνιση του κ. Διακομιχάλη ότι δεν έχει σχέση ο Δήμος με τις μελέτες , την έκδοση οικοδομικής άδειας κλπ. και ότι οι τεχνικές υπηρεσίες απλά θα τις ελέγξουν μια και πρόκειται για ένα «δημοτικό-δημόσιο έργο».

Ακολουθεί το βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις του Δημήτρη Διακομιχάλη

https://www.facebook.com/pressoffice.diakomixhalis/videos/1204343283574475