Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί σε Ψέριμο & Τέλενδο – Στο ‘βαθύ κόκκινο’ η Κάλυμνος για 10η εβδομάδα!

Share

Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer, των μόνιμων κατοίκων Ψερίμου και Τελένδου. 

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Η εμβολιαστική ομάδα του Νοσοκομείου Καλύμνου βρέθηκε την Παρασκευή 23 Απριλίου στην Ψέριμο όπου εμβολιάστηκαν 17 κάτοικοι και το Σάββατο 24 Απριλίου 2021 στην Τέλενδο όπου εμβολιάστηκαν 24 κάτοικοι.

Τα μέλη της εμβολιαστικής ομάδας που συμμετείχαν αυτή τη φορά στις δυο αυτές αποστολές ήταν οι: Διονύσης Παρασκευόπουλος– χειρουργός, Λευτέρης Γκιννής- Συντονιστής της εμβολιαστικής ομάδας και φαρμακοποιός, Βαλαντούλα Βαβλά- νοσηλεύτρια χειρουργείου, Πόπη Χατζηδάκη- ιατρική επισκέπτρια, Σωτήρης Βαγιανός και Αντώνης Χειλάς- ιατρικοί επισκέπτες.

Ο εμβολιασμός στα δυο αυτά νησιά έγινε οριζόντια, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, σε όσους από τους μόνιμους κατοίκους το επιθυμούσαν. Έτσι τα νησιά αυτά έγιναν covid free.

Προχωρά επίσης ο οριζόντιος εμβολιασμός  και όσων κατοίκων το επιθυμούν, ανεξαρτήτως ηλικίας και προτεραιοποίησης, στα νησιά μέχρι 5.000 κατοίκων, και θα συνεχιστεί και στα νησιά μέχρι 10.000 κατοίκων, και αυτό αποτελεί στρατηγική και στόχευση της κυβέρνησης, όπως δήλωσε προ ημερών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Επίσης από το Σάββατο 24 Απριλίου μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικίας 50-54 ετών. Από την Μεγάλη Τρίτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 30-39 ετών και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν τα ραντεβού και για άλλες ηλικιακές ομάδες και θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Κακή είναι δυστυχώς η εικόνα στην Κάλυμνο που παραμένει στο  «βαθύ κόκκινο» για 10η συνεχόμενη εβδομάδα!!!!, με τη MAΦ Covid 19 του νησιού να είναι στα όρια της.