Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανκαλυμνιακής συνάντησης στο Cambell Ohio – Οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα του Συλλόγου (φωτορεπορτάζ)

Share

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Πανκαλυμνιακής συνάντησης στο Cambell Ohio, ΗΠΑ, παράλληλα με τις επετειακές εκδηλώσεις των εκατό ετών από την ίδρυση του ομογενειακού μας Συλλόγου  Kalymnian Society «Prodromos»  of Campbell, Ohio, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο ομογενής μας γερουσιαστής των ΗΠΑ Gus Billirakis, ο Έπαρχος ΠΕ Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, ο νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος,  πρόεδροι και μέλη  Καλυμνιακών Συλλόγων και πλήθος Καλυμνίων που με χαρά και συγκίνηση παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις για τα εκατόχρονα του Συλλόγου.

Το πρωί του Σαββάτου, στην στέγη των Καλυμνίων του Cambell, οι ομογενείς μας από τρεις πολιτείες της Αμερικής, Ohio, Florida, και New York με την συμμετοχή της Καλυμνιακής αποστολής είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν θέσεις και προτάσεις για το μέλλον της Πανκαλυμνιακής Ομοσπονδίας, αλλά και τρόπους για να βοηθήσουν την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κάλυμνο.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σε αίθουσα εκδηλώσεων, έγινε η επίσημη τελετή για τα 100 έτη από την ίδρυση του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς , ο πρόεδρος της Πανκαλυμνιακής , Νικόλας Καλουρής τίμησε πρώην προέδρους  των Καλυμνιακών συλλόγων και όσους δούλεψαν για να παραμένει ζωντανή η ιστορία και η παράδοση των Καλυμνίων . Έγιναν ανταλλαγές δώρων και αναμνηστικών και τέλος τα παιδιά που συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου παρουσίασαν Καλύμνικους χορούς.

Θερμά συγχαρητήρια σε διοργανωτές και συμμετέχοντες!