ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ: Να μετακινούνται από τη θέση τους όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν (!)

Share

ΩΜΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Τώρα με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο θα γίνονται απολύσεις, σωρηδόν. Μιλάνε για το Δημόσιο αλλά θα το μεταφέρουν ανά πάσα στιγμή και στον ιδιωτικό τομέα. Και μετά, ούτε επιδόματα δεν θα δίνουν αν δεν έχουν κάνει εμβόλιο οι άνεργοι!Kαι βέβαια, δεν μας είπαν ακόμη ποια προνόμια και κίνητρα σκοπεύουν να δώσουν στους εμβολιασμένους; Διαβάστε τι δήλωσε ο κ. Πέτσας: 

«Όλη η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού βοηθάει όλους ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι. Χρειάζεται ευελιξία, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις. Όπου χρειάζεται να γίνει νομοθετική παρέμβαση θα γίνει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ερωτηθείς αν θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός.

«Ξεκινά πιο αισιόδοξα αυτή η περίοδος. Δεν είναι πρόβλημα η υποδοχή τουριστών όσο οι εμβολιασμοί που δεν γίνονται. Όπως στα νησιά. Να σπεύσουν να εμβολιαστούν οι νησιώτες για να υποδεχτούν τους τουρίστες με ασφάλεια» σημείωσε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη. «Έχουμε ήδη χιλιάδες εμβόλια παραπάνω από τον αριθμό των εμβολίων που γίνονται καθημερινά και από τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ περισσότερα», ανέφερε.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να υπάρχουν κυρώσεις σε όσους δε θέλουν να εμβολιαστούν, τόνισε ότι «όσοι είναι σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δεν υπάρχει δικαιολογία και όσοι δεν επιθυμούν για κάποιο λόγο να κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινούνται από τη θέση τους, δεν είμαι υπέρ απολύσεων».

Όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας έχει ξεκινήσει συζήτηση από τον πρωθυπουργό για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει από το φθινόπωρο. Θα γίνει παρέμβαση όπου χρειάζεται να γίνει» σημείωσε αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο και στο Δημόσιο.

Όσον αφορά το αν θα υπάρχουν προνόμια για τους εμβολιασμένους, ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρχουν κίνητρα για να πειστούν και όσοι είναι επιφυλακτικοί.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σχολιάζοντας το ζήτημα της υποχρεωτικότητας ανέφερε ότι όσοι δεν επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο θέτουν σε κίνδυνο και τους άλλους. «Σε όποιους έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. Αν δεν είναι εμβολιασμένοι να μην εξυπηρετούν κόσμο». Επίσης, ο καθηγητής τόνισε ότι πρέπει να προλάβουμε το καλοκαίρι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας. «Θα είναι πιο δύσκολο να το προλάβουμε αυτό τον χειμώνα. Θα τρέχουμε και δεν θα προλαβαίνουμε τον χειμώνα, λόγω των μεταλλάξεων», σημείωσε. / info: ethnos