Οριστικό τέλος στο μπάχαλο των Υπηρεσιών Δόμησης των Δήμων βάζει ο Βορίδης

Share

Οριστικό τέλος στο μπάχαλο που επικρατεί στις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων έπειτα από 12 χρόνια επιχειρεί να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με διάταξη που πρόκειται να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο εισήχθη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις 7 Ιουλίου, προβλέπεται η ενίσχυση των υπηρεσιών με το άνοιγμα 150 οργανικών θέσεων προκειμένου να συνδράμουν το έργο των Δήμων που έχουν συστήσει ΥΔΟΜ και εξυπηρετούν και όμορους Δήμους.

Παράλληλα, στην ίδια διάταξη δίνεται παράταση της διοικητικής υποστήριξης των ΥΔΟΜ έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 και από την 1η Ιανουαρίου του 2023 όλοι οι Δήμοι της χώρας θα πρέπει να έχουν συστήσει και να λειτουργούν ΥΔΟΜ, κάτι το οποίο είχε οριστεί να γίνει από την 1η Ιουνίου, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό.

Πηγές προσκείμενες στον υπουργό διαμηνύουν ότι αυτή θα είναι η τελευταία και οριστική προθεσμία που θα δοθεί για τη διευθέτηση μίας νομοθετημένης από το 2010 υποχρέωσης την οποία οι περισσότεροι Δήμοι της χώρας δεν έχουν εκπληρώσει. / eota