Ορκίστηκε βουλευτής ο Δημήτρης Γάκης στη θέση του Νεκτάριου Σαντορινιού

Share

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκε χθες 17 Φεβρουαρίου 2023, ο βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Γάκης. Ο Δημήτρης Γάκης ανέλαβε την έδρα του εκλιπόντος Νεκτάριου Σαντορινιού, που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο, όντας ο πρώτος επιλαχών στις εθνικές εκλογές του 2019 στον νομό Δωδεκανήσου με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Αναφορικά με την ορκωμοσία του ο Δημήτρης Γάκης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb τα παρακάτω:

Με μία σεμνή αλλά ιδιαίτερα φορτισμένη τελετή ολοκληρώθηκε χθες 17-2-2023 η ορκωμοσία μου σαν Βουλευτής. Μια ανθοδέσμη στα έδρανα που συνήθως καθόταν ο Νεκτάριος, η παρουσία της Προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας Όλγας Γεροβασίλη και ο όρκος “ Διαβεβαιώνω στην τιμή και τη συνείδηση μου ότι θα είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και θα εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου”, έκλεισαν και τυπικά, όχι όμως ουσιαστικά, την κοινοβουλευτική παρουσία του Νεκτάριου.

Ο κ. Γάκης, μετά την δημοσιοποίηση της είδησης ότι η Ντόρα Μπακογιάννη διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, αποκάλυψε ο ίδιος ότι έδινε τη δική του μάχη με τον καρκίνο από το 2010.

Ο Δημήτρης Γάκης εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές του Ιουνίου 2012 και επανεξελέγη τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015. Διετέλεσε για 12 χρόνια γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΝ.