Όταν οι ‘κλαρινογαμπροί’ της Νέας Δημοκρατίας πήγαν στο Πασόκ για να σωθούν από την εξαφάνιση

Share

Γελάνε και οι γαλάζιες πέτρες με τα χαϊβάνια που (κάποιοι) κάποτε στήριζαν.

Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ντόπιοι ‘κλαρινογαμπροί’ της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι κάποτε προσπαθούσαν να πλασαριστούν ως νέοι και φερέλπιδες στην πολιτική ζωή του τόπου, έπιασαν πάτο.

Τόσο πάτο, που κατάντησαν να ψάχνουν σε άλλα κόμματα μια θέση σε ψηφοδέλτιο, ή έστω μια θέση διορισμένη -ό,τι κάτσει που λένε.

Κάποτε, έβγαιναν στα τοπικά ΜΜΕ και κλαψούριζαν ότι κάποιοι, ρίχνουν λάσπη και τους δυσφημούν, επικαλούμενοι τη Νέα Δημοκρατία και τους προέδρους του κόμματος (sic).

Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησαν, τα παλικάρια. Προσπάθησαν πολύ αλλά δεν τους βγήκε. Ένθεν κακείθεν, οι ‘θέσεις’ ήταν πιασμένες.

Κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να αντιπολιτευτούν, να αναδειχθούν μέσα στο ‘σάπιο σύστημα’ (όπως το αποκαλούσαν), έστησαν δεκάδες προφίλ, έκαναν αμέτρητα πόστ και δηλώσεις, έριξαν ατέλειωτους τόνους λάσπης κι έχυσαν ακόμη περισσότερα δάκρυα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κι εκεί που έπιασαν πάτο, ήρθε ο Νίκος σαν σωτήρας. Έψαχναν μια χαραμάδα να χωθούν. Την βρήκαν. Ξέχασαν και τη ΝΔούλα και όλα. Έτρεξαν στο Νικολάκη να τους σώσει από την απόλυτη εξαφάνιση.

Να δούμε αν ένας Νίκος τελικά, θα φέρει την σωτηρία ή θα τους ρίξει στο πυρ το… εξώτερον.

Διότι, οι φήμες λένε ότι εσχάτως και στο Πασόκ δεν τους βλέπουν με καλό μάτι. Πόσο πάτο πια; / newspolitics