News&

Ουκρανικό: Γιατί αυτός ο πόλεμος, αλλάζει τον κόσμο – Τουρκία κ Αίγυπτος κάνουν εμπόριο σε ρούβλια! (video)

Share

Ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλάζει τον κόσμο. Οι Αμερικάνοι, στην προσπάθειά τους να εξαντλήσουν τη Ρωσία, πυροβολούν τα πόδια τους. Κίνα και Ινδία αναδεικνύονται σε εναλλακτικό πόλο. Οδηγούμαστε σε «διπλή παγκοσμιοποίηση». Συντελούνται κατακλυσμιαίες αλλαγές σε γεω-οικονομικό επίπεδο. Προς υποκατάσταση του δολαρίου. 

– Η πολεμική ρητορική Μητσοτάκη κατά της Ρωσίας, σε συνδυασμό με την αποστολή οπλισμού, παρ’ ότι η Ελλάδα τον έχει άμεση ανάγκη, δεδομένου ότι απειλείται από την Τουρκία, έχει εξοργίσει τη Μόσχα.

– Η ελληνική κυβέρνηση δεν σκέφτηκε ότι κάποτε ο πόλεμος θα τελειώσει, και ότι η Ελλάδα και η Ρωσία θα εξακολουθήσουν να είναι στην ίδια γειτονιά. Ολέθριες πολιτικές της Αθήνας. Δεν έχουν ιστορική μνήμη και γνώση.

(Απόσπασμα από δηλώσεις Λαβρόφ με υπότιτλους για τις «μεταμορφώσεις» της ελληνικής κυβέρνησης έναντι της Ρωσίας).

– Η χαμένη τιμή των Δυτικών συστημικών Μέσων Ενημέρωσης. Λειτουργούν ως «τηλεβόας» των κρατών και όχι δημοσιογραφικά. Παρά ταύτα, με βάση την εμπειρία του παρελθόντος (πόλεμοι σε Ιράκ, Αφγανιστάν, κ.ο.κ.), όταν τελειώσει ο πόλεμος θα μάθουμε πολλές αλήθειες για το τι πραγματικά έκαναν Δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

– Οι απώλειες Ρώσων και Ουκρανών. Πληροφορίες που κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και ουσιαστική ανάλυσή τους.

– Σε κρίσιμη καμπή βρίσκονται σήμερα οι μάχες στην Ουκρανία. Προβληματισμός στα Δυτικά Επιτελεία για τις τελευταίες απώλειες των Ουκρανών, καθώς και για τις μάχες στο Μπάχμουτ. Αν πέσει αυτό το μέτωπο, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Ουκρανούς να αναχαιτίσουν ενδεχόμενη ρωσική επίθεση.

– Το επικίνδυνο παιχνίδι των ΗΠΑ με τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Κερδισμένες οι ΗΠΑ από την ανατίναξη – σαμποτάζ των υποθαλάσσιων αγωγών φυσικού αερίου στη Βαλτική. Χαμένες η Ρωσία και η Γερμανία.

– Η Ρωσία εξωθήθηκε από τη Δύση. Ουδόλως ελήφθησαν υπόψιν οι ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλειά της. Να σημειωθεί πως το 1962 οι ΗΠΑ απείλησαν με πλήγμα την Κούβα, όταν η ΕΣΣΔ επιχείρησε ανάπτυξη πυραύλων στη νήσο. Το ίδιο ισχύει και με τις ανησυχίες της Ρωσίας για την Ουκρανία. Αραγε, κάποιες χώρες είναι πιο «ίσες» από τις άλλες;

Καλεσμένος του Δημήτρη Λιάτσου ο Σταύρος Λυγερός, αναλυτής και δημοσιογράφος.

ΒΙΝΤΕΟ

Exit mobile version