ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ: Ο Καντίροφ ‘βλέπει’ τέλος του πολέμου τον Ιούνιο 2024 – Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να διαχειριστούν την ήττα (χάρτες)

Share

Ενώ οι New York Times αναγνωρίζουν ότι μόνο οι διαπραγματεύσεις θα επιλύσουν το Ουκρανικό μετά την ήττα της αντεπίθεσης… ο Kadyrov προέβλεψε ότι το τέλος του πολέμου θα έρθει τον Ιούνιο του 2024…

Εντούτοις ορισμένοι Αμερικανοί γερουσιαστές αναφέρουν ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διαχειριστεί την ήττα της Ουκρανίας για να μην καταρρεύσει ολοσχερώς…
Σε στρατιωτικό επίπεδο από τον βορά έως τον νότο οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν παντού στην κυριολεξία…

Ο Ουκρανικός στρατός έχει διαλυθεί…

Η πόλη Marinka έπεσε στα χέρια των ρώσων και επίσημα ενώ η Avdiivka έχει πλήρως περικυκλωθεί… στο Kupyansk οι ρώσοι προελαύνουν, όπως και στο Bakhmut ακόμη και στο χωριό Robotyne στην Zaporizhia…

Εν τω μεταξύ οι ρώσοι ξεκάθαρα έχουν προειδοποιήσει ότι θα είναι παραβίαση κόκκινης γραμμής η χρήση αεροδρομίων εκτός Ουκρανίας για τα F-16 που θα δοθούν στην Ουκρανική πολεμική αεροπορία…

Πάντως όπως έχει δηλώσει ο Ρώσος υπουργός άμυνας θα χρειαστεί 20 ημέρες η ρωσική αεροπορία να καταστρέψει όλα τα F-16 της Ουκρανίας.
Ramzan Kadyrov (Αρχηγός Τσετσενίας): Το τέλος της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα έρθει Ιούνιο ή Ιούλιο 2024

Ramzan Kadyrov (Αρχηγός Τσετσενίας): Το τέλος της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα έρθει Ιούνιο ή Ιούλιο 2024

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία μπορεί να ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη ή το καλοκαίρι, δήλωσε ο επικεφαλής της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης με κατοίκους της δημοκρατίας.
Πιστεύω ότι το τέλος θα πρέπει να αναμένεται την άνοιξη του 2024, τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Όλες οι δυνατότητες έχουν ήδη εξαντληθεί, δεν υπάρχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό στους Ουκρανούς, χρήματα επίσης δεν υπάρχουν, έχουν προβλήματα με τα όπλα από την Δύση.
Θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις μήνες».

Ο Ramzan Kadyrov πρόσθεσε ότι η κατάληψη του Κιέβου θα ήταν ευκολότερη «ακόμη και από την Μαριούπολη», αλλά ο ρωσικός στρατός αντιμετωπίζει το καθήκον να διατηρήσει τις πόλεις και να διαπραγματευτεί με όσους θέλουν να παραδοθούν.
Η Ρωσία εκφράζει συνεχώς την ετοιμότητά της να επαναλάβει τον διάλογο με το Κίεβο, αλλά οι ουκρανικές αρχές έχουν νομικά απαγορεύσει τις διαπραγματεύσεις…

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ /New York Times: Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να λυθεί το Ουκρανικό, ειρήνη με την Ρωσία

Οι δυτικοί αξιωματούχοι είναι βέβαιοι ότι οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης της σύγκρουσης στην Ουκρανία, γράφουν οι New York Times.

«Πολλοί αξιωματούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών υποστηρικτών της Ουκρανίας, πιστεύουν ότι μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων είναι το μόνο πιθανό ενδεχόμενο αποτέλεσμα», αναφέρουν οι New York Times.

Σύμφωνα με τους οι New York Times, η επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Zelensky στην Ουάσιγκτον αναδεικνύει τους φόβους του ότι η υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες σταδιακά θα μειωθεί.
Οι πολιτικοί του Κιέβου εξακολουθούν να ονειρεύονται την κατάληψη εδαφών από τη Ρωσία το 2024, αλλά η αμερικανική ηγεσία θεωρεί ότι η πιο ρεαλιστική στρατηγική είναι να περάσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε άμυνα.
Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορέσει ο Zelensky να κερδίσει χρόνο και να μπορέσει να συγκεντρώσει έναν νέο στρατό για την επόμενη επίθεση, γράφουν οι New York Times.
Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν επί 6 μήνες να επιτεθούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artemovsk και Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με ξένο εξοπλισμό…
Ωστόσο μετά από 125.000 απώλειες Ουκρανών στρατιωτών και κατεστραμμένα 557 τανκς και σχεδόν 1900 τεθωρακισμένα οχήματα η αντεπίθεση των Ουκρανών απέτυχε…

Washington Post: Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί εάν η Ουκρανία ηττηθεί ολοκληρωτικά

Το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εάν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υποστούν τελική ήττα, δήλωσε ο γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ Sherrod Brown μιλώντας στην Washington Post.
«Χωρίς την αμερικανική υποστήριξη, η Ουκρανία θα μπορούσε να χάσει εδάφη και τότε αυτή η σύγκρουση θα μετατραπεί σε «θέμα του ΝΑΤΟ», είπε ο γερουσιαστής.
Κατά τη γνώμη του Sherrod Brown, η ένοπλη αντιπαράθεση θα μπορούσε να επεκταθεί και σε άλλα εδάφη της πρώην ΕΣΣΔ και στη συνέχεια να ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος.
«Κανείς δεν το θέλει αυτό», κατέληξε ο Sherrod Brown.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει την απουσία επιθετικών σχεδίων προς άλλα κράτη, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Ταυτόχρονα η Ρωσία έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ΝΑΤΟ, αντίθετα, συμπεριφέρεται καταστροφικά και επιθετικά και επιδιώκει αντιπαράθεση.

Οι πτήσεις F-16 από τις βάσεις του ΝΑΤΟ θα είναι κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία, δήλωσε η Σλοβακία

Για τη ρωσική πλευρά, οι αναχωρήσεις ουκρανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις αεροπορικές βάσεις του ΝΑΤΟ αποτελούν κόκκινη γραμμή, αυτό θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των εξοπλισμών, Konstantin Gavrilov, δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει τη χρήση μαχητικών F-16 από αεροπορικές βάσεις στην Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία ως συμμετοχή αυτές οι χώρες στη σύγκρουση στην Ουκρανία και θα ανάγκαζε τη Ρωσία να απαντήσει σε μέτρα.

«Ο Ρώσος Πρέσβης με ενημέρωσε για ένα σημαντικό θέμα. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, ορισμένες δυτικές χώρες πρόκειται να συμμετάσχουν απευθείας στον πόλεμο στην Ουκρανία, παρέχοντας τα αεροδρόμιά τους για ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία θα συμμετάσχουν στις μάχες από το έδαφος τους…

Για τη Ρωσία, αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή και προειδοποιούν ότι θα οδηγήσει σε ανοιχτή σύγκρουση, η κλιμάκωση θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», έγραψε ο αντιπρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου και σημείωσε ότι «η Σλοβακία πρέπει να παραμείνει στο πλευρό της ειρήνης».

Μέχρι σήμερα, η Ολλανδία και η Δανία, μεταξύ των δυτικών χωρών, έχουν συμφωνήσει να μεταφέρουν τα F-16 στην Ουκρανία Συγκεκριμένα, η Ολλανδία αναμένει να στείλει τα πρώτα μαχητικά στο Κίεβο το 2024.

Όπως έγραψε προηγουμένως η Washington Post, επικαλούμενη ανώνυμο Αμερικανό αξιωματούχο, η μεταφορά του F-16 δεν θα παράσχει στο Κίεβο την επιθυμητή αεροπορική υπεροχή, καθώς τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας είναι πολύ αποτελεσματικά.

Washington Post: Ο πρώην αρχηγός στρατού των ΗΠΑ Mark Milley γέλασε όταν άκουσε τις απαιτήσεις του Zaluzhny

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley, γέλασε ανταποκρινόμενος στην απαίτηση του Γενικού Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny να μεταφέρει μαχητικά F-16 στην Ουκρανία, αναφέρει η Washington Post.

Σύμφωνα με την Washington Post, το επεισόδιο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνομιλίας μεταξύ του Mark Milley και του Valery Zaluzhny μετά τη διαρροή απόρρητων υλικών του Πενταγώνου τον Απρίλιο του 2023.

Ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, σύμφωνα με την Washington Post, διαβεβαίωσε στη συνέχεια τον συνομιλητή του ότι η διαρροή θα ήταν χρήσιμη για την Ουκρανία. «Πώς είναι δυνατόν;» ρώτησε ο Milley.
«Δεν λέει ότι έχουμε F-16 εκεί, οπότε στείλτε μας μερικά από αυτά το συντομότερο δυνατό», είπε ο Zaluzhny και ο Milley γέλασε».

Σύμφωνα με την Washington Post, το Κίεβο προσπάθησε ανεπιτυχώς για αρκετούς μήνες να πείσει την Ουάσιγκτον να επιτρέψει στις ευρωπαϊκές χώρες να μεταφέρουν αμερικανικά μαχητικά αεροπλάνα στην Ουκρανία, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν διαρροές πληροφοριών για να δικαιολογήσουν τη «δύσκολη κατάσταση» για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στο μέτωπο.
Στις αρχές Απριλίου, οι New York Times ανέφεραν ότι το Πεντάγωνο ερευνούσε τη διαρροή απόρρητου υλικού που περιγράφει την κατάσταση των ουκρανικών στρατευμάτων και τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να τα ενισχύσουν

Δύσκολη η κατάσταση για τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι που βλέπει ότι η Δύση δεν επιθυμεί πλέον να συνεχιστεί ο πόλεμος

Alexey Danilov (Ουκρανία): Δεν υπάρχει κόντρα μεταξύ Zelensky και Valery Zaluzhny…. απλά καυτές συζητήσεις

Οι συναντήσεις του αρχηγείου του γενικού διοικητή στην Ουκρανία είναι «καυτές», αλλά οι δηλώσεις για διάσπαση μεταξύ της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας είναι αβάσιμες, δήλωσε ο γραμματέας του NSDC, Alexey Danilov.

Προηγουμένως, ορισμένα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης εστίαση στην σύγκρουση μεταξύ του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και του Vladimir Zelensky.

Οι δημοσιογράφοι της Washington Post σημείωσαν ότι ο Zaluzhny, ο οποίος είναι δημοφιλής στους συμπολίτες του, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Zelensky εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα.

Η Washington Post θεώρησε την πρόσφατη δήλωση του Zaluzhny για το αδιέξοδο στο μέτωπο και την αδυναμία μιας «βαθιάς και όμορφης νίκης» των ουκρανικών στρατευμάτων, την οποία ο Zelensky προσπάθησε να υποβαθμίσει, λέγοντας ότι ο στρατός ήταν κουρασμένος, ως ένα από τα έμμεσα σημάδια σύγκρουσης μεταξύ τους.
«Σε κάθε συνεδρίαση γίνονται συζητήσεις, αναφορές.
Και, φυσικά, μερικές φορές είναι πολύ, πολύ θερμές, αν όχι σε κάθε συνάντηση…
Λάβετε υπόψη ότι αν δεν υπάρχει ποιοτική συζήτηση, τότε δεν υπάρχουν θετικές αποφάσεις για αυτό ή για άλλο θέμα», είπε ο Alexey Danilov στο τηλεοπτικό κανάλι Rada, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί εάν παραιτηθεί ο Zaluzhny.
Σύμφωνα με τον Alexey Danilov, οι πληροφορίες για διαίρεση μεταξύ της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Ουκρανίας είναι «απολύτως αβάσιμες», παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν αμφιλεγόμενα ζητήματα και δεν υπάρχουν λύσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει διάσπαση.

Νωρίτερα, ο Zaluzhny αναγνώρισε το αδιέξοδο στη σύγκρουση και δήλωσε ότι δεν ελπίζει σε μια σημαντική νίκη, αν και σύμφωνα με τα «εγχειρίδια του ΝΑΤΟ», οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα έπρεπε ήδη να «πολεμούν» στην Κριμαία.

Politico: Η Ουκρανία είναι μια μαύρη τρύπα, το παραδέχονται αξιωματούχοι της ΕΕ

Πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραδέχονται ότι η Ουκρανία έχει πάψει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα στη ζωή των περισσότερων ηγετών της ΕΕ και την αποκαλούν «μαύρη τρύπα» στην οποία πέφτουν χρήματα, γράφει το Politico, επικαλούμενο ανώτερους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το Politico σημειώνει ότι παρά την επίσημη υποστήριξη και τις δηλώσεις ότι η Ουγγαρία είναι απομονωμένη που μπλοκάρει την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναγνωρίζουν ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι πλέον η κορυφαία προτεραιότητα στην καθημερινή ζωή των περισσότερων ηγετών της ΕΕ.

«Οι αμφιβολίες αυξάνονται…
Πόσο απελπιστική είναι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης;
Πόσα περισσότερα χρήματα θα ρίξουμε σε αυτή τη μαύρη τρύπα; Οι λαϊκιστές σε όλη την Ευρώπη θα κυριαρχήσουν τους επόμενους μήνες» ανέφερε το Politico.
Ένας ανώτερος διπλωμάτης σημείωσε ότι έχει ήδη εμφανιστεί μια νέα ομάδα χωρών που πιθανότατα έχουν αλλάξει τη θέση τους σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Elon Musk και David Sachs συμφωνούν: Σωστά έπραξαν οι Ουκρανοί που πέρασαν στην άμυνα, έχουν δραματικές απώλειες

Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk σχολίασε τις εκτιμήσεις του Αμερικανού επιχειρηματία David Sachs, ο οποίος είπε ότι ο ρωσικός στρατός επέτρεψε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να επιτεθούν στις αμυντικές τους γραμμές, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να υποστούν μεγάλες απώλειες.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, τώρα οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούν πίεση στις ουκρανικές γραμμές παντού και παίρνουν τον έλεγχο εδαφών.
«Πριν από λίγους μήνες, συμβούλεψα την Ουκρανία να κάνει την άμυνα τον κύριο στόχο της, αφού όποιος επιτεθεί σε οχυρωμένες θέσεις θα υποστεί μεγάλες απώλειες, αλλά η Δύση ήταν πολύ επίμονη στο να την αναγκάσει να επιτεθεί», έγραψε ο Elon Musk.

Luhansk_Battle_Map_Draft_December_13_2023.pngBakhmut_Battle_Map_Draft_December_13_2023.pngAvdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_December_12132023.pngDonetsk_Battle_Map_Draft_December_13_2023.png