News&

Παναγιωτόπουλος για τις σκηνές με τους μετανάστες στη Ρόδο: «Ξεκίνησε η αποσυμφόρηση της πόλης» (φωτος)

Share

 

Προς λύση οδεύει το ζήτημα που προέκυψε στη Ρόδο με τους εκατοντάδες μετανάστες που εμφανίστηκαν στο κέντρο του νησιού, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. 

Οι περίπου 700 μετανάστες δημιούργησαν άτυπους καταυλισμούς με σκηνές και χαρτόκουτα σε δρόμους της πόλης, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ωστόσο, όπως λέει ο αρμόδιος υπουργός σε δηλώσεις του στο iefimerida.gr, η κατάσταση οδεύει προς εκτόνωση.

«Οι ενέργειες για την αποσυμφόρηση των μεταναστών από την πόλη της Ρόδου έχουν ήδη ξεκινήσει. Σήμερα αποχώρησαν από το νησί 250 παράνομοι μετανάστες και αύριο αναμένεται να αποχωρήσουν ακόμη 250. Το σχέδιο αποσυμφόρησης του νησιού θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες» σημειώνει στο iefimerida.gr ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τι συνέβη στη Ρόδο με τους μετανάστες
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου, Μανώλης Ανδρουλάκης, μιλώντας στο iefimerida.gr, εξήγησε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έκλεισαν οι δομές της Λέρου και της Κω, αναγκάζοντας τους αστυνομικούς να μεταφέρουν τους ανθρώπους αυτούς στις δομές της Μαλακάσας και των Διαβατών!

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στη Ρόδο είναι απελπιστική. Πιθανόν αύριο να μεταφέρουμε περίπου 100 άτομα στη Χίο, αλλά για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο σχέδιο. Ο δήμος έφτιαξε έναν χώρο στο λιμάνι, ο οποίος μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο 100 άτομα. Αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να ανοίξουν και πάλι οι δομές σε Λέρο και Κω όπως το καλοκαίρι, που είχαμε ροές αλλά τους πηγαίναμε εκεί και δεν υπήρχε πρόβλημα. Γιατί το να μας ζητάνε να τους πάμε στις δομές της Μαλακάσας και των Διαβατών δεν είναι λύση, αφού ένας αστυνομικός από εδώ για να πάει στην Αθήνα και μετά εκεί θέλει τέσσερις ημέρες, όταν για το ίδιο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να μεταφέρει τους διπλάσιους μετανάστες σε Λέρο και Κω» περιέγραψε. -iefimerida

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες – ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ (rodiaki.gr)

  

Exit mobile version