Πάνω από 5000 Ροδίτες προσκύνησαν την Παναγιά Σπηλιανή! – Μέχρι αύριο η εικόνα της στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού (φωτος)

Share

Αθρόα προσέλευση σημειώθηκε στην Ρόδο με αφορμή την έλευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγιάς Σπηλιανής, που ήρθε την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 από το νησί της Νισύρου. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πάνω από 5000 πιστοί από όλο το νησί, έσπευσαν να την προσκυνήσουν μέχρι σήμερα ενώ μέχρι και αύριο, Δευτέρα που θα είναι στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί.

Η μεταφορά της εικόνας έγινε σε συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, με την Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιανής Νισύρου και τις Ομάδες Διάσωσης και Διάδοσης Λαογραφίας–Παράδοσης «ΟΜΑΔΕΣ ΕΛΕΝΗ» της Ρόδου και του παραρτήματος του νησιού.

Πλήθος πιστών εισρέει καθημερινά στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, στην Ρόδο για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγιάς Σπηλιανής από τη Νίσυρο

Χτες, τελέσθηκε θεία λειτουργία με αφορμή τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στον Ι.Ν. του Ευαγγελισμού, όπου σημειώθηκε επίσης πολύ μεγάλη προσέλευση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα με τις λειτουργίες στο ναό, έχει ως εξής:

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

-Ώρα 7.00 π.μ. Ο Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για τη μνήμη πάντων των εν Ρόδω διαλαμψάντων Αγίων και θα τελεσθεί επίσημο μνημόσυνο των αοιδίμων Μητροπολιτών Ρόδου, ως και πάντων των Ευεργετών της Εκκλησίας.

-Ώρα 5.00 μ.μ. Ο Κατανυκτικός Εσπερινός. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου Σταύρο Κοφινά με θέμα: Ησθένησε η ψυχή μου Χριστέ, σώσον με! Ιατρεύοντας τον τραυματισμένο μας εαυτό.

Ο Ι. Ναός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι αργά.

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Ώρα 2.00 μ.μ. Αναχώρηση ιεράς Εικόνος από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για το λιμάνι.