Παραιτήθηκε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου, Κατερίνα Εμμανουήλ – Φήμες για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Share

Δεκτή έγινε η παραίτηση της νυν Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνας Εμμανουήλ. Το θέμα γνωστοποιήθηκε με σχετική απόφαση την οποία υπογράφουν ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος  Πλεύρης και η αναπληρώτρια Υπουργός κα Ασημίνα Γκάγκα. Σημειώνεται πως η κα Εμμανουήλ υπέβαλε την παραίτηση της από τις 5 Ιανουαρίου 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» έγινε ‘κρούση’ από το Μέγαρο Μαξίμου για να συμμετέχει η κα Εμμανουήλ στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.  

Αν και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί τίποτε και δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις, θα θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, το όνομα της κας Κατερίνας Εμμανουήλ από την Λέρο, έπαιξε πολύ δυνατά για το ψηφοδέλτιο.  

Λίγο πριν την ανακοίνωση όμως των ονομάτων, ο ίδιος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ευρισκόμενος σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε για το θέμα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στην Ρόδο, ανακοίνωσε τελευταία στιγμή, το όνομα της κας Ελένης Μαυρογάλου. Η απόφαση αυτή του προέδρου της Ν.Δ. αιφνιδίασε –τότε- τους κομματικούς κύκλους αφού η κα  Εμμανουήλ, φερόταν ότι θα ήταν στο ψηφοδέλτιο. 

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή την φορά, είναι σίγουρη η συμμετοχή της. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάτι καθώς το κόμμα βρίσκεται σε ‘ζυμώσεις’ και φυσικά κρίνεται πολύ νωρίς για οποιαδήποτε εκτίμηση.  

Η ίδια η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου, είχε προβεί σε σχετικό απολογισμό έργου τον περασμένο μήνα ενώ δεν έχει δώσει κάποια επίσημη δήλωση για την παραίτησή της (η οποία ήταν γνωστή στους κομματικούς κύκλους).  

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΕΥΡΗ 

Η απόφαση αποδοχής της παραίτησης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

έχοντας υπόψη:

Την υπ’ αρ. 63/5-1-2022 αίτηση παραίτησης της ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ από τη θέση της Προσωρινής Διοικήτριας στο Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ», αποφασίζουμε:

Αποδεχόμαστε την παραίτηση της Προσωρινής Διοικήτριας του Γ.Ν. – Κ.Υ. ΚΑΛΥΜΝΟΥ «ΤΟ ΒΟΥΒΑΛΕΙΟ» αρμοδιότητας της 2ης Υ. Πε. Πειραιώς και Αιγαίου, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΣΤΥΛΙΑΝΗΣ του Αντωνίου, με Α.Δ.Τ.: Χ 558441.

Να θυμίσουμε ότι η Κατερίνα Εμμανουήλ ορίστηκε με απόφαση του Υπουργού Υγείας και με ημερομηνία 8 Ιουνίου 2021, Διοικήτρια του Νοσοκομείου. Στους 8 περίπου μήνες παρουσίας της στο τιμόνι του Νοσοκομείου, κατάφερε να προσφέρει ουσιαστικό σημαντικό και ποικίλο έργο. Εκτός της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του καθημερινού δύσκολου έργου λόγω covid-19, προώθησε χρονίζοντα θέματα που ήταν βαλτωμένα, ενώ είχε πολύ καλή συνεργασία τόσο με τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου που συνέδραμαν στο έργο της, όσο και με το Ιατρικό, Νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Ποια είναι η Κατερίνα Εμμανουήλ – Σύντομο βιογραφικό 

Είναι από τη Λέρο και ζει και εργάζεται εκεί τα τελευταία 11 χρόνια.

Έχει φοιτήσει στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το οποίο αποφοίτησε με Άριστα, το 1997.

Στη συνέχεια φοίτησε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, από όπου πήρε πτυχίο Δημόσιων Οικονομικών.

Εργαζόταν ως νηπιαγωγός από το 2004, ενώ εκτελεί καθήκοντα Προϊσταμένης για περισσότερα από 9 χρόνια.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Παράρτημα Δωδεκανήσου.

Από το Σεπτέμβριο του 2020 κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές, με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα μαθήματα, σεμινάρια και επιμορφώσεις στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και σε άλλους φορείς.

Γνωρίζει Αγγλικά και έχει πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.

Στην πενταετή θητεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση(2014 – 2019), ως Δημοτική Σύμβουλος  διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος των Οργανισμών Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Σχολικής  Επιτροπής Δήμου Λέρου.

Από τον Δεκέμβριο του 2017 έως τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και συμμετείχε ως μέλος σε διάφορες Επιτροπές του Δήμου Λέρου.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Επαρχίας Καλύμνου, από το 2015 μέχρι το 2020, ενώ είναι Πρόεδρος του Συλλόγου, από το 2020 έως σήμερα.

Ήταν αιρετό μέλος στο ΠΥΣΠΕ Δωδεκανήσου από τον Ιανουάριο του 2017  έως τον Δεκέμβριο του 2020, ενώ είναι αιρετό μέλος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από το 2017.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Κρατικού Θεραπευτηρίου – Κέντρου Υγείας Λέρου, από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2015 και από τον Ιούνιο του 2020 έως και σήμερα.

Είναι μέλος του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της ΝΔ.

Είναι παντρεμένη με τον Απόστολο Νούλα, απόστρατο αξιωματικό των καταδρομών και έχουν ένα γιο.

(δημοσιεύτηκε: dimokratiki .gr)