Παραμένει σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση η Κάλυμνος – Παρατείνεται το καθολικό lock down – Άλλη μία αεροδιακομιδή μιας 71χρονης ασθενούς

Share

Παραμένει σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση η Κάλυμνος και παρατείνεται το καθολικό lock down μέχρι τις 17 Μαΐου, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Πολιτική Προστασία. Δεν ανοίγουν τα σχολεία από τη Δευτέρα.

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Δραματική η υγειονομική εικόνα της Καλύμνου, με τη διασπορά της νόσου να μην έχει προηγούμενο, τον ΕΟΔΥ να καταγράφει διψήφια νούμερα νέων κρουσμάτων καθημερινά, τη ΜΑΦ covid-19 του Νοσοκομείου Καλύμνου να «αναστενάζει βαριά» από τους νοσηλευόμενους, και το υγειονομικό προσωπικό να είναι στα όρια των αντοχών του. Άλλη μία αεροδιακομιδή μιας 71χρονης ασθενούς με covid-19 πραγματοποιήθηκε σήμερα , λόγω επιδείνωσης της υγείας της και οι τραγικές εικόνες δεν έχουν τέλος.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η έκκληση της ομάδας covid προς την τοπική κοινωνία για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού Sars cov 2. «Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας, με τον υποστηρικτικό μηχανισμό από τα υπόλοιπα τμήματα του νοσοκομείου μας, έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της φυσικής αντοχής τους» αναφέρεται , μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Κι ενώ όλες οι άλλες περιοχές της χώρας απολαμβάνουν ανάσες «ελευθερίας» από τη σταδιακή άρση των μέτρων και προετοιμάζονται να δεχτούν επισκέπτες, η Κάλυμνος παραμένει για 11 εβδομάδες στην ίδια κατάσταση , ίσως και χειρότερη, εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων και της έλλειψης πειθαρχίας και αστυνόμευσης. Τίποτα καλό δεν προοιωνίζει η κατάσταση αυτή για την τουριστική σαιζόν και οι επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και του λιανεμπορίου είναι στα όρια τους και τίθεται πια θέμα επιβίωσης τους.

Μοναδική ελπίδα και ύστατη λύση να βγούμε από το αδιέξοδο, αποτελεί ο οριζόντιος εθελοντικός εμβολιασμός των κατοίκων και αυτό ζητά τόσο ο έπαρχος όσο και ο δήμαρχος του νησιού. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, ο έπαρχος Καλύμνου Μαν . Μουσελλής απέστειλε επιστολή προς το υπουργείο υγείας , την πολιτική προστασία και τους βουλευτές του νομού με αίτημα την «υποστήριξη της Καλύμνου για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων covid-19», ζητώντας καθολικό εμβολιασμό και παράλληλα, ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλύμνου.

Το δικό του αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση , διαδικτυακά και όχι μόνο, δίνει και ο πρώην δήμαρχος Καλύμνου Γιώργος Ρούσσος ο οποίος εισηγείται στη δημοτική αρχή την έκτακτη διαδικτυακή σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και τη λήψη ομόφωνης απόφασης για άμεσο, οριζόντιο , εθελοντικό εμβολιασμό, όλων των ενηλίκων Καλυμνίων. «Η Έκτακτη Συνθήκη στην οποία βρίσκεται το νησί μας λόγω COVID19 απαιτεί έκτακτους τρόπους αντιμετώπισης. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ .Είμαι στην διάθεση σας για κάθε περεταίρω υποστήριξη μιας τέτοιας προσπάθειας!!!!!» δηλώνει ο ίδιος.

Κλείνοντας να ενημερώσουμε ότι από την Πέμπτη 6 Μαΐου λειτουργούν δυο εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο Καλύμνου, η αρχική γραμμή της Pfizer και η δεύτερη όπου γίνονται εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson. Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς ωστόσο η κατάσταση θεωρώ πως «επιβάλλει» τον άμεσο ,οριζόντιο, εθελοντικό εμβολιασμό των κατοίκων της Καλύμνου.