Παρέμβαση Ν. Ανδρουλάκη στην Ολομέλεια: Κατήγγειλε μεθόδευση για να καθυστερήσει η έρευνα της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Share

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με έκτακτη παρέμβαση του στη Βουλή κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ξανά να καθυστερήσει τη έρευνα της ΑΔΑΕ για το ρόλο της ΕΥΠ στην υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης συγκεκριμένα κατήγγειλε κυβερνητική μεθόδευση σύμφωνα με την οποία την παραμονή της συνεδρίασης της Ολομέλεια της ΑΔΑΕ ,την Παρασκευή, όπου ο Πρόεδρος της εισηγείται πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ γιατί δεν συνεργάστηκε και δεν παρέδωσε τον φάκελο για την παρακολούθησή του, σπεύδει αύριο Πέμπτη να αλλάξει ορισμένα μέλη της στη διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι είναι μια ακόμη σύμπτωση στην αλυσίδα των συμπτώσεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ υποστήριξε: «Η κυβέρνηση το κάνει για να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και μελών του οικογενειακού του περιβάλλοντος».

Ο κ, Ανδρουλάκης πρόσθεσε ότι «η Δημοκρατία , οι θεσμοί και το κράτος Δικαίου δεν μπορεί να περιφρουρηθούν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

Κατέληξε λέγοντας ότι είναι επικίνδυνοι για τους θεσμούς και θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, ενώ τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής είναι η παράταξη που προασπίζεται τους δημοκρατική τάξη στη χώρα.

Αναλυτικά η παρέμβαση του κ. Ανδρουλάκη:

Συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω για μια ακόμη “σύμπτωση” στην υπόθεση των υποκλοπών. Μια υπόθεση που πάνω από έναν χρόνο ταλανίζει την πατρίδα μας.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, της ανεξάρτητης αυτής αρχής, για το θέμα, που αφορά στην ΕΥΠ.

Η εισήγηση του Προέδρου της Αρχής είναι ένα πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, γιατί δεν δέχθηκε να συνεργαστεί με την ανεξάρτητη αρχή, δίνοντας τον αιτιολογικό φάκελο που δικαιολογούσε – κατά την εισαγγελέα κ. Βλάχου- και την υποκλοπή και την παρακολούθηση του κινητού μου τηλεφώνου.

Ενώ, λοιπόν, η επίμαχη αυτή συνεδρίαση είναι την Παρασκευή, μαθαίνουμε πριν από λίγο ότι αύριο στη Διάσκεψη των Προέδρων έρχεται αιφνιδιαστικά η αντικατάσταση μελών της ανεξάρτητης αρχής.

Είναι μια ακόμη “σύμπτωση”, που αθροίζεται σε συνέχεια των προηγούμενων “συμπτώσεων”.

“Σύμπτωση” η παρακολούθηση και μέσω ΕΥΠ και Predator. Δεν έχουν το Predator, αλλά μαζί παρακολουθούσαν.

“Σύμπτωση” ότι δεν έδωσαν στην ΑΔΑΕ τον φάκελο από την ΕΥΠ, που με παρακολουθούσε ως δήθεν “εθνικό κίνδυνο”, γιατί πρέπει να δικαιολογήσουν ποιος είναι ο “εθνικός κίνδυνος” που επικαλείται η κ. Βλάχου.

Και η απάντηση της επόμενης “σύμπτωσης” είναι οι ημερομηνίες: Από την αρχή της διαδικασίας εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέχρι και την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Άλλη μια “σύμπτωση”: Στις 26 Ιουλίου από αυτό το βήμα σας κατέθεσα τον φάκελο μιας άλλης ανεξάρτητης αρχής, της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του κ. Μενουδάκου, η οποία επί της ουσίας λέει ότι υπήρχαν πολλαπλά κρούσματα με το Predator. Ρώτησα τότε το σώμα αν υπάρχουν άλλοι υπουργοί ή βουλευτές, που παρέλαβαν αντίστοιχο ενημερωτικό φάκελο. Εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ, που λέγατε ότι υπάρχουν θύματα και σε εσάς. Στη Νέα Δημοκρατία. Ποιοι είναι αυτοί λοιπόν; Να καταθέσουν τους φακέλους. Δεν κατατέθηκε τίποτα.

Εδώ, λοιπόν, μετά από αυτές τις τυχαίες “συμπτώσεις” αποδεικνύεται ότι η δημοκρατία μας, οι θεσμοί μας, το κράτος δικαίου δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να περιφρουρηθούν από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Είναι επικίνδυνη κυβέρνηση για τους θεσμούς, για τη δημοκρατία.

Αυτή, λοιπόν, η κυβέρνηση μετά από αυτή τη συνέχεια των “συμπτώσεων” έρχεται μια μέρα πριν τη συνεδρίαση της ανεξάρτητης αρχής να αντικαταστήσει μέλη.

Για εμάς τα πράγματα είναι αποκαλυπτικά.

Θέλω να απευθυνθώ σήμερα στον ελληνικό λαό και να πω ότι σε αυτή τη δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών, δυστυχώς -απ’ ό,τι φαίνεται – η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συγκαλύψει όχι μόνο τους ανιψιούς, όχι μόνο τους επιχειρηματίες αλλά και την ίδια την ΕΥΠ.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα, με όλη μας τη δύναμή, καθημερινά για να καταλάβουν οι πολίτες ποια είναι η δημοκρατική παράταξη που περιφρουρεί τους θεσμούς και τη δημοκρατία και ποια είναι η κυβέρνηση που τους υπονομεύει καθημερινά, με μόνο στόχο να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Απαντώντας στον παριστάμενο Υπουργό Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε:

Δηλαδή μας λέτε ότι είναι μια ακόμη “σύμπτωση” μέσα σε όλες αυτές τις “συμπτώσεις”, που ζήσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Λέτε στον ελληνικό λαό ότι έχουμε μια ακόμη “σύμπτωση” μια μέρα πριν τη συζήτηση στην ανεξάρτητη αρχή με την εισήγηση να μπει πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ, που δεν έδωσε τον φάκελο, που τάχα δικαιολογούσε γιατί είμαι ‘’εθνικός κίνδυνος’’. Μια μέρα πριν αντικαθιστάτε μέλη για να φρενάρετε τη διαδικασία. Και σας λέω, λοιπόν, ευθέως ότι είστε επικίνδυνοι για τους θεσμούς και τη δημοκρατία. Είστε μια κυβέρνηση, που πρέπει άμεσα να λογοδοτήσει για αυτό το σκάνδαλο, που έχει εκθέσει διεθνώς τη χώρα.

«Έχουμε αφήσει μέλη με ληγμένη θητεία πάνω από ένα χρόνο. Να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή την προβλεπόμενη διαδικασία για την εκλογή των νέων μελών ή ποτέ; Λέει κάτι ο Ανδρουλάκης που το θεωρώ απίστευτο. Λέει ξεκινάει η συνεδρίαση για την αντικατάσταση των μελών των οποίων η θητεία έχει λήξει ένα χρόνο και επίκειται λέει συνεδρίαση της ολομέλειας της Αρχής για να επιβληθεί πρόστιμο – καθόρισε και το ύψος του, 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ. Πού το ξέρει ποια θα είναι η απόφαση της Αρχής, έχει κάποια πληροφόρηση;», ήταν ο αντίλογος του κ. Βορίδη.