Παρουσία του Νίκου Δένδια ο εορτασμός της επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ανδρέα Μιαούλη (φωτορεπορτάζ)

Share

 

Παρουσία του Νίκου Δένδια ο εορτασμός της επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ανδρέα Μιαούλη

 ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Παρουσία του Υπουργού Εθνικής άμυνας, Νίκου Δένδια εορτάστηκε με κάθε επισημότητα η 199η επέτειος της Ναυμαχίας του Γέροντα και έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη.

Εκτός από τον Υπουργό ο οποίος ήταν ο επίσημα προσκεκλημένος στην τελετή ήταν παρόντες, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ Μάνος Κόνσολας εκπροσωπώντας τη βουλή, ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ και ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ κ.α.

Προσκεκλημένοι και αρχές του τόπου παρακολούθησαν τη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Παϊσίου και την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό Έλενα Μάγκου.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα τελετή μπροστά από τον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη και έγιναν τα αποκαλυπτήρια από τον Υπουργό Νίκο Δένδια  και τον Δήμαρχο, Δημήτρη Διακομιχάλη. Τέλος ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Άμυνας, τον υφυπουργό Ναυτιλίας, τον βουλευτή της ΝΔ Μάνο Κόνσολα, εκπροσώπους στρατιωτικών αρχών, ένστολων, οργανώσεων του νησιού και φορείς.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ