Πασινιάν: Έτοιμος για πρόωρες εκλογές και παραίτηση με λαϊκή εντολή

Share

Την ετοιμότητα του να παραιτηθεί εάν το αποφασίσει ο λαός εξέφρασε ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν την Παρασκευή. 

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν προσκάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις σε διαβουλεύσεις σχετικά με την διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών το 2021.

«Προσκαλώ τις κοινοβουλευτικές και ενδιαφερόμενες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις σε διαβουλεύσεις σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών το 2021», δήλωσε ο Πασινιάν.

Η αντιπολίτευση προχώρησε σε διαδηλώσεις πρόσφατα στο Γερεβάν, ζητώντας την παραίτηση του Πασινιάν λόγω του γεγονότος ότι υπέγραψε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στο Καραμπάχ.

Οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης όρισαν τον πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της χώρας Βαζγκέν Μανουκιάν για τη θέση του πρωθυπουργού. Την Τρίτη, οι διαδηλωτές περικύκλωσαν το κτίριο της κυβέρνησης.

Ο Πασινιάν δήλωσε επίσης ήταν έτοιμος να παραιτηθεί «με την απόφαση του λαού».

«Είμαι έτοιμος να αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού. Θα αφήσω τη θέση του πρωθυπουργού με την απόφαση του λαού αποκλειστικά», είπε στο Facebook.

«Είμαι επίσης έτοιμος να συνεχίσω να ηγούμαι της Αρμενίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σε περίπτωση που λάβω επιβεβαίωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε. / sputnik