ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ: Υποψήφιος δήμαρχος ο Σάββας Διακοσταματίου (φωτορεπορτάζ κ βίντεο)

Share

Διεξήχθησαν σήμερα στο ξενοδοχείο Olympic Palace Resort οι εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στην παράταξη που θα δημιουργηθεί από τους συνδυασμούς του τέως δημάρχου και  υποψηφίου βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ κ. Φώτη Χατζηδιάκου και του πρώην  δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά. 

Τα τελικά  αποτελέσματα των εκλογών 

Ψήφισαν 245 μέλη και των δύο παρατάξεων.

Από την 1η κάλπη ο κ. Σάββας Διακοσταματίου έλαβε 83 ψήφους και ο κ. Μανώλης Σαββής 44.

Από τη δεύτερη κάλπη ο κ. Διακοσταματίου πήρε 62 ψήφους και ο κ. Σαββής 51.

Τελικά αποτελέσματα: Σάββας Διακοσταματίου 145 ψήφους και Μανώλης Σαββής 95. Ακυρα -Λευκά 5. 

Πως εξελίχθηκε η διαδικασία

Οι  κάλπες άνοιξαν στο ξενοδοχείο  Olympic Palade Resort στις  11:15 το πρωί και έκλεισαν στις 6.30μ.μ. (με μια μικρή παράταση) για να ψηφίσουν 569 μέλη και από τις δύο παρατάξεις.

Την αρχηγεία της παράταξης διεκδίκησαν ο κ. Μανώλης Σαββής και ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Η συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Σε δηλώσεις που έγιναν μετά τη ψηφοφορία ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής κ. Γιάννης Κορωναίος δήλωσε:

“Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές που για μας ήταν γιορτή της Δημοκρατίας εν μέσω καταχνιάς  και όχι ιδανικών συνθηκών για ένα τέτοιο εγχείρημα. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία που ξεκίνησε πως εξαμήνου για την ανάδειξη του επικεφαλής της ενιαίας παράταξης που θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου στις  εκλογές του Οκτωβρίου. Όλοι είστε κοινωνοί της πρωτόγνωρης δημοκρατικής διαδικασίας στην οποία συμμετείχαν 245 αυτοδιοικητικοί  συνάδελφοι τους οποίους και ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Μας άνοιξαν την πόρτα τους και μας δίνουν το δικαίωμα να ελπίζουμε ότι θα βρεθούμε ξανά σύντομα. Το ταξίδι προς την κοινωνία ξεκίνησε», δήλωσε ο κ. Κορωναίος.

Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Κορωναίος  είχε διεξαχθεί και μια δημοσκόπηση και τα αποτελέσματα της  παραδόθηκαν στον τέως δήμαρχο Ρόδου και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Φώτη Χατζηδιακο και στον πρώην δήμαρχο κ Στάθη Κουσουρνά.

«Συνεκτιμώντας το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης και των εκλογών  ο κ. Διακοσταματίου θα  είναι από αύριο ο μπροστάρης της προσπάθειας», είπε ο κ. Κορωναίος.

Ακολούθως το  λόγο πήρε ο κ. Μανώλης Σαββής που ευχαρίστησε όπως και ο κ. Κορωναίος τον κ. Νίκο Γερονικόλα για την φιλοξενία των εκλογών στο ξενοδοχείο του.

«Σεβαστά τα αποτελέσματα των εκλογών. Εύχομαι να δημιουργηθεί μια διαδικασία που θα ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση στο Δήμο. Εύχομαι αυτό που έγινε να μεγαλώσει και στο τέλος να καταλήξει σε μια νέα δημοτική αρχή. Να συγχαρώ τον συνάδελφο μου Σάββα Διακοσταματίου και  να του ευχηθώ καλή  και δημιουργική δουλειά» δήλωσε ο κ. Σαββής.

Σήμερα  νίκησε η Δημοκρατία, δήλωσε στη συνέχεια ο κ. Διακοσταματίου.

«Νίκησαν τα μέλη που ήρθαν και ψήφισαν. Δεν νίκησα εγώ ή ο Μανώλης. Εσείς νικήσατε και προχωρούμε όλο μαζί ενωμένοι. Δεν κέρδισε ούτε και έχασε κανείς σήμερα. Κάναμε κάτι πρωτοποριακό για τη Ρόδο μας. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κ. Στάθη Κουσουρνά και τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία και να του δώσουμε ένα χειροκρότημα. Εκείνος πρότεινε τη διαδικασία που είχαμε σήμερα. Αυτό που κάναμε είναι επαναστατικό για το νησί μας.

Σε μερικά χρόνια από τώρα αυτό που κάναμε εμείς θα είναι δεδομένο. Το νησί είναι μεγάλο και δεν  μπορεί κανείς από μόνος του  να παλέψει για το δήμο αν δεν έχει μαζί του, τους δημότες. Διαφορετικά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα. Μαζί με το Μανώλη Σαββή και τον Βαγγέλη Μανδρακό που στηρίζει και ηγείται της προσπάθειας σχηματισμού ψηφοδελτίου προχωρούμε όλοι μαζί», δήλωσε κ. Διακοσταματίου που συνεχάρη την συντονιστική επιτροπή που από αύριο, όπως είπε,  ξεκινάει δουλειά.

«Πάμε ενωμένοι για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές τον προσεχή Οκτώβριο. ‘Όταν είμαστε όλοι μαζί θα είμαστε νικητές και όχι νικημένοι», είπε.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός αφού συνεχάρη τον κ. Διακοσταματίου και τον κ. Μανώλη Σαββή είπε:

«Αυτό που έγινε είναι πρωτόγνωρο και χαράζει νέα πορεία για τα αυτοδιοικητικά μας πράγματα. Να ευχαριστήσω όσους μετείχαν στη διαδικασία. Σήμερα ήταν μια βροχερή  ημέρα και η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αυτό από μόνο του σηματοδοτεί ένα δυναμισμό και μια πορεία που θα είναι νικηφόρα. Είμαστε όλοι μαζί και θα προσπαθούμε για κάτι καλύτερο σε αυτό τον τόπο. Πιστεύω πως η Ροδίτικη κοινωνία θα το εκτιμήσει όπως πρέπει».

Στην δημοσκόπηση

Στη δημοσκόπηση μεσοσταθμικά ποσοστό 60% πήρε ο κ. Σ Διακοσταματίου και 40% ο κ. Μανώλης Σαββής. / πηγή: skyrodos

ΒΙΝΤΕΟ