ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Πώς εξελίσσεται η διαδικασία – Πού θα στηθούν οι κάλπες σε Ρόδο κ νησιά

Share

Την Κυριακή οι πολίτες της δημοκρατικής παράταξης θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν για την εκλογή των νέων κομματικών οργάνων (Ν.Ε- Τ.Ο) τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Μπουλιέρη: Θα ψηφίσουμε για την ανάδειξη των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τα νότια Δωδεκάνησα και τη Ρόδο στο 3ο Τακτικό Συνέδριο του Κινήματος. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 πμ και θα κλείσουν στις 07:00 μμ.

Επίσης, θα αποφασίσουν οι ψηφοφόροι μας και το όνομα της παράταξης. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά. Υπάρχει ενότητα μπροστά στον κοινό σκοπό όλων μας που δεν είναι άλλος από το να διασφαλίσουμε την ενότητα, την ανανέωση και πολιτική αυτονομία της παράταξης.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και αυτό θα το επιβεβαιώσει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Πλέον είμαστε στην τελική ευθεία και μένουν οι λεπτομέρειες για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα οι κάλπες θα στηθούν:
1) Πόλη Ρόδου Ροδίνι

2) Δ.Ε. Αφάντου πρώην Δημαρχείο

3) Δ.Ε. Ιαλυσού πρώην Δημαρχείο

4) Δ.Ε. Αρχαγγέλου πρώην Δημαρχείο

5) Δ.Ε. Νότιας Ρόδου πρώην Δημαρχείο Γενναδίου

6) Δ.Ε. Ατταβύρου πρώην Δημαρχείο Έμπωνας

7) Δ.Ε. Πεταλούδων Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής

8) Δ.Ε. Καμείρου ΚΕΠ Σορωνή

9) Δήμος Καρπάθου ΚΕΠ

10) Δήμος Χάλκης Δημαρχείο

11) Δήμος Τήλου ΚΕΠ

12) Δήμος Κάσου Αίθουσα Αναμονής επιβατών του Λιμανιού της Η.Ν. Κάσου

13) Δήμος Σύμης ΚΕΠ

14) Δήμος Μεγίστης Δημοτικό Σχολείο

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ
Μέχρι στιγμής, οι υποψήφιοι για τη Νομαρχιακή Επιτροπή (και το Συνέδριο) που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους είναι οι εξής:
Νικηφόρος Παπανικόλας
Αλέκος Παπουράς
Μανώλης Παπαδόπουλος
Παναγιώτης Λύμουρας
Βασίλης Καρνάβας
Δημήτρης Ζανεττούλης
Νίκος Βασιλαράς
Νίκος Μουτσάκης
Αντώνης Γονιδάκης
Γεράσιμος Παρασκευάς
Κατερίνα Διακογεωργίου
Ροδούλα Λουλουδάκη
Σμάρω Καμπουρακη
Κωνσταντίνος Τρέχας
Τσαμπίκος Ψαράς
Λευτέρης Χαντακάρης
Γιώργος Πόκκιας
Μερκ. Κυπριώτης
Σταύρος Φλαμπουράρης
Σοφία Μαντικού

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΑΚΗΣ 
Την απόφασή του να είναι υποψήφιος για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε ο δικηγόρος κ. Νίκος Μουτσάκης. Σε γραπτή ανακοίνωσή του, αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:
«Προσωπικά επειδή πιστεύω ότι μπορώ να γίνω μέρος μίας αλλαγής της γενιάς μου, που θα αφορά τη γενιά μου. Μία γενιά που πολλοί προεξοφλούν χωρίς μέλλον, τελειωμένη εξαιτίας των προηγούμενων.
Αλλά σήμερα, τελειωμένη είναι μόνο κάθε πρακτική που προέρχεται από τους βολεμένους των συντεχνιών και των συμφερόντων.

Παρ’ όλα αυτά αν η ίδια αυτή γενιά δεν δείξει τον άλλο δρόμο, αν δεν κάνει το βήμα, αν δεν σπάσει τα φράγματα, τότε θα επικρατήσει ξανά ό,τι γκρέμισε την Ελλάδα και τον Δημοκρατικό χώρο.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου, έδειξε τον δρόμο για την επόμενη ημέρα κι όλοι εμείς οφείλουμε να σεβαστούμε και να τιμήσουμε την εντολή του μελών και των φίλων της παράταξής μας.

Μία εντολή – ψήφο εμπιστοσύνης στη νεότητα και την Αλλαγή.

Όσοι συμμετείχαμε και στελεχώσαμε το ΠΑΣΟΚ στην πιο δύσκολη περίοδό του, όσοι μείναμε στα δύσκολα, όσοι σεβαστήκαμε κάθε διαδικασία και αγωνιστήκαμε για να κρατηθεί όρθιο το Κίνημα, σήμερα με την ίδια ευθύνη δηλώνουμε «παρών» για την νέα πορεία του Κινήματος.

Έχουμε πλέον ευθύνη να αποκαταστήσουμε τη σχέση μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Να νοηματοδοτήσουμε από την αρχή τις πολιτικές διαδικασίες, την ενασχόληση με τα κοινά.

Κυρίως όμως έχουμε την υποχρέωση να κερδίσουμε το στοίχημα της ενασχόλησης της νέας γενιάς με τα κοινά, με τις ανάγκες και τα προβλήματά της σύγχρονης κοινωνίας, να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να θέσουμε τις βάσεις για μια να μια νέα πορεία.

Αν όχι εμείς, ποιοι;

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και καθημερινά ανακάμπτει και εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου ως αξιόπιστη επιλογή δίνοντάς του πολιτική διέξοδο σε μια δύσκολη συγκυρία που έχει λυγίσει από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Όμως η άνοδος δεν θα αποτελέσει έργο ενός ατόμου, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας.
Έτσι, στις 8 Μαΐου θα προσθέσω τις δυνάμεις μου στην προσπάθεια αυτή θέτοντας τον εαυτό μου υποψήφιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ της Νότιας Δωδεκανήσου, προκειμένου συλλογικά να δώσουμε λύση σε κάθε δημοκράτη πολίτη που αναζητά ένα πολιτικό φορέα με καθαρό, κρυστάλλινο λόγο και άποψη, που αναζητάει ένα φορέα ικανό να υψώσει το ανάστημα του σε ότι κρατάει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου πίσω.

Δηλώνω πως θα είμαι υποψήφιος για τις εκλογές ανάδειξης Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων».

Η ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΤΙΚΟΥ
Υποψήφια και η κυρία Σοφία Μαντικού. Σε ανάρτησή της αναφέρει:
Πρώτη φορά υποψήφια στις νομαρχιακές οργανώσεις. Η όρεξη μου όμως μεγάλη για να προσφέρω. Το αποτέλεσμα θα κριθεί μόνο από εσάς. Σας ζητάω λοιπόν να με στηρίξετε στη πρώτη μου επαφή με τα κοινά.
Κυριακή 8 Μαΐου ημέρα συνάντησης για να ψηφίσουμε.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΓΟΝΙΔΑΚΗ
Την Κυριακή 8 Μάιου συμμετέχουμε στην επιλογή του ονόματος του κινήματος που διαχρονικά εκφράζει τον σοσιαλισμό στην Ελλάδα: «ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής» ή «ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη» (ίσως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις). Σε κάθε περίπτωση το ΠΑΣΟΚ, το όνομα με το οποίο μεγαλώσαμε οι περισσότεροι και το μαθαίνουν τώρα οι νεότεροι επανέρχεται και μαζί, αν το προσπαθήσουμε αρκετά και οι πολιτικές στοχεύσεις για τις οποίες αγωνιστήκαμε και παραμένουν ακόμη επίκαιρες.

Αποφασίζουμε για τους συνέδρους που θα μας εκπροσωπήσουν στο συνέδριο του κόμματος 20-22 Μαΐου. 54 Σύνεδροι από τα Νότια Δωδεκάνησα, σε ένα σύνολο 4.600 συνέδρων που θα εκλέξουν την κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα υπόλοιπα κεντρικά όργανα, θα διαμορφώσουν το πολιτικό στίγμα του κινήματος, τις προγραμματικές θέσεις που θα κληθούμε να προωθήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Εκλέγουμε και τα τοπικά μας όργανα: 13μελή Νομαρχιακή Επιτροπή και τοπικές οργανώσεις ανά Δήμο.

Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, με τη ψήφο εμπιστοσύνης των μελών του κινήματος της περιοχής μας, θα συντονίζουν τη δράση του κινήματος σε τοπικό επίπεδο και θα αποτελούν μοχλό περαιτέρω διαβούλευσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του φορέα και του διαλόγου σε θέσεις και απόψεις, που λαμβάνει χώρα κατά τη λειτουργία και δράση του ΠΑΣΟΚ. Θα εξειδικεύουν τις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στα νότια Δωδεκάνησα.

Τοπικές οργανώσεις που θα αναδεικνύουν τοπικά ζητήματα και θα παλεύουν για την επίλυση τους στο πλαίσιο των κεντρικών πολιτικών περιγραμμάτων του σοσιαλισμού.

Συλλογικά όργανα αποτελούμενα από μέλη που σε πεδίο συνεργασίας και αλληλοσεβασμού θα εκφράζουν τη γενικότερη βούληση των συντρόφων της περιοχής μας και θα εργαστούν για να γίνει το κόμμα μας ξανά κίνημα. Κίνημα Αλλαγής που θα ανακόψει την τυφλή νεοφιλελεύθερη πορεία της χώρας, που οδηγεί τη μικρομεσαία τάξη της πατρίδας μας στον αφανισμό, εξαφανίζει μικρομεσαίους επιχειρηματίες, φτωχοποιεί μισθωτούς, εξαθλιώνει ανέργους και τους ευάλωτους συμπολίτες μας.

Η ανάγκη του λαού για ένα σοβαρό, ρεαλιστικό κεντρώο πολιτικό χώρο στις αρχές του σοσιαλισμού, φέρνει τον κόσμο ξανά στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής.

Την Κυριακή η συμμετοχή μας και η επιλογή μας θα είναι καθοριστική, ώστε αυτός ο κόσμος να πιστέψει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι και πάλι η πολιτική δύναμη που θα ανατρέψει το καθεστώς της δεξιάς, θα γεφυρώσει τα πολιτικά χάσματα, θα γεμίσει το πολιτικό κενό που οι κρίσεις της τελευταίας δεκαετίας έχουν

δημιουργήσει, δίνοντας τροφή και πεδίο δράσης στις φωνές του λαϊκισμού και του φασισμού.

Την Κυριακή 8 Μαΐου δίνουμε το παρών!

Αντώνης Γονιδάκης
Υποψήφιος για μέλος
Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στα Νότια Δωδεκάνησα