ΠΑΣΟΚ: «Ζεσταίνεται» το κλίμα για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου στα Δωδεκάνησα για τις βουλευτικές εκλογές

Share

«Ζεσταίνεται» σιγά σιγά το κλίμα στο ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου για τις βουλευτικές εκλογές –οι οποίες όπως όλα δείχνουν, θα διενεργηθούν μέχρι το τέλος του 2022 και σίγουρα πριν τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, στο ψηφοδέλτιο δεν αποκλείονται και νέα πρόσωπα ή εκπλήξεις ενώ το σίγουρο είναι ότι το όνομα που θα παίξει πλέον δυναμικά, είναι αυτό του κ. Γιώργου Νικητιάδη.

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να συμμετέχουν τρεις γυναίκες ενώ θα πρέπει να εκπροσωπηθούν οι επαρχίες Καρπάθου, Κω και Καλύμνου. 

Σημειώνεται ότι η Επαρχία Καλύμνου εκπροσωπήθηκε από την κυρία Κατερίνα Γαβαλά οπότε απομένουν οι Επαρχίες Καρπάθου και Κω -με την υποσημείωση ότι η μία υποψηφιότητα θα πρέπει να είναι γυναίκα.

Για ονόματα είναι βέβαια πολύ νωρίς να γίνει λόγος όμως όλοι ξεκινούν από τα δεδομένα: στις προηγούμενες εκλογές οι υποψήφιοι και οι σταυροί προτίμησης ήταν ως ακολούθως:

Κίνημα Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ-Ανανεωτική Αριστερά-Προοδευτικό Κέντρο-ΕΔΕΜ-Κινήσεις Πολιτών)

  • 10,37% – 10.059 ψήφοι – καμία έδρα

ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θωμά 5.782 ψήφοι

ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (ΛΙΤΣΑ) του Παναγιώτη 2.361 ψήφοι

ΓΑΒΑΛΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Νικολάου 2.126 ψήφοι

ΚΑΛΟΠΗΤΑΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ-ΒΑΪΟΣ του Νικολάου 2.020 ψήφοι

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννη 988 ψήφοι

ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Φραγκίσκου 679 ψήφοι

ΜΠΑΚΡΥΣΙΩΡΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ του Αποστόλου 488 ψήφοι

Τη δεδομένη στιγμή και μετά την εκλογική νίκη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.

Μην ξεχνάμε ότι πρέπει να γίνει Συνέδριο, να εκλεγούν νέα κομματικά όργανα ενώ υπάρχουν περιοχές που θεωρούνται ήδη ‘προβληματικές’ όπως τα Δωδεκάνησα όπου η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου, δεν λειτουργεί.

Πέραν τούτων, η εκλογική νίκη Ανδρουλάκη και η άνοδος στις δημοσκοπήσεις, έχουν ήδη δημιουργήσει κλίμα ευφορίας στους κόλπους του κινήματος εκατέρωθεν. Πολλά στελέχη που ανήκουν σε άλλα στρατόπεδα, δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουν και φυσικά εάν θα τους αξιοποιήσει ο νέος Πρόεδρος.

Εν πάση περιπτώσει, άλλα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου ενώ κάποιοι διέρρεαν ότι ίσως να ενδιαφέρεται και ο πρώην δήμαρχος Ροδίων κ. Γιώργος Γιαννόπουλος.

Όλα θα ξεκαθαριστούν μέσα στο επόμενο διάστημα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται προσπάθειες για να λειτουργήσει με ‘μεταβατικό’ επικεφαλής, η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου, μέχρι τις εκλογές των νέων οργάνων –πιθανόν τον προσεχή Μάιο, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί λεπτομέρειες.

Πάντως, οι επαφές έχουν αρχίσει, η θέση του Δημήτρη Κρεμαστινού είναι κενή και φυσικά, όλοι κάνουν εκτιμήσεις αφού στο…. βάθος είναι και οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για Δήμους και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου -προς το παρόν- δεν καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα, αλλά κάποιοι εκφράζουν σιγά σιγά το ενδιαφέρον τους, είτε με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είτε σε συναντήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σύντομα και ‘κορωνοϊού’ επιτρέποντος (αναλόγως με την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα), αναμένεται στη Ρόδο κλιμάκιο με στελέχη από το ΠΑΣΟΚ για επαφές. / Πέγκυ Ντόκου