Περιοδεία του υποψηφίου βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Φώτη Χατζηδιάκου σε Αστυπάλαια και Κάλυμνο

Share

Τελευταία περιοδεία πριν τις εκλογές του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φώτη Χατζηδιάκου σε Αστυπάλαια και Κάλυμνο. Ξεκινώντας από την Αστυπαλιά είχε συναντήσεις με τα στελέχη της τοπικής Οργάνωσης, και παλιούς συναγωνιστές του ΠΑΣΟΚ. Συζήτησε με τους κατοίκους του νησιού και ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για τα έργα και δράσεις του δήμου, αλλά και τα προβλήματα του νησιού.

Ακολούθως στη Κάλυμνο μετά από συναντήσεις και συνομιλίες που είχε με τους κατοίκους και καταστηματάρχες του νησιού, παραχώρησε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ με την παρουσία των μελών της νομαρχιακής Β. Δωδ/σου, της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και του φίλου πρ. Έπαρχου, επισημάναμε για μια ακόμη φορά τα μεγάλα προβλήματα των νησιών και την αδιαφορία και ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να αντιληφθεί και να δώσει λύσεις:

1)Στον τομέα της υγείας με την έλλειψη πόρων, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σ‘ όλες τις μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας του νόμου. (Στην Κάλυμνο ακόμη περιμένουν καρδιολόγο εδώ 1,5 χρόνο).

2)Στην ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση Καλύμνου – Αστυπάλαιας, εδώ και 6 μήνες. Ωστόσο το «Νήσος Κάλυμνος» παραμένει δεμένο στο λιμάνι, αξιόπλοο από τις 16/3 και περιμένει τις πρόσφατες αποφάσεις του ΣΑΣ και τις όψιμες (φρούδες) υποσχέσεις του Υπ. Ναυτιλίας.

3)Στην επαναφορά των μειωμένων, κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που το ΠΑΣΟΚ είχε θεσπίσει από 1-1-1987 και καταργήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Οι έμποροι της Καλύμνου συνθλίβονται μεταξύ 2 νησιών που η κυβέρνηση τους διατήρησε, για να κάμψει τις αντιδράσεις του μεταναστευτικού. Ωστόσο ο εμπορικός Σύλλογος σιωπά, για να μη στεναχωρήσουν τους κυβερνητικούς φίλους.

4)Στους αλιείς της παράκτιας αλιείας Καλύμνου και Λέρου, που έχουν δεμένα τα σκάφη τους, με τις παράλογες απαγορεύσεις της κυβέρνησης, παρά την ύπαρξη σχετικής απόφασης του ΣΤΕ που υποχρεώνει το Υπουργείο να επιτρέψει την αλιεία. (Την ίδια ώρα, οι Ιταλοί και Τούρκοι ψαράδες, οργώνουν τις θάλασσες μας και λεηλατούν τον θαλάσσιο πλούτο μας).

5)Στις αγωνίες των νέων που η ανεργία και η έλλειψη προοπτικής επιβίωσης, τους έχει διώξει από τα νησιά μας, τα οποία κινδυνεύουν από ερημοποίηση.

«Κυριακή κοντή γιορτή». Την Κυριακή των εκλογών η αγανάκτηση των νησιωτών θα πλημμυρίσει τις κάλπες, γιατί οι παλιοί θυμούνται τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για τα νησιά και οι νέοι μαθαίνουν τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος!