Πιέζουν τον Κυριάκο να ανακοινώσει εκλογές στο συνέδριο του Μαΐου

Share

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιώργο Πατούλη και η ειρήνη που επετεύχθη μεταξύ των δύο αντρών έπειτα από τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις αναφορικά με την διαχείριση της κακοκαιρίας, έβαλαν φωτιά στα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Σενάρια τα οποία μέχρι πρότινος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τα απέρριπτε κάθετα, επικαλούμενος τις δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν να προηγείται άνετα από τον δεύτερο ΣυΡιζΑ. 

«Αφού με δείχνουν μπροστά γιατί να πάω σε εκλογές;» ήταν η απάντηση που έδινε σε όσους του πρότειναν την διεξαγωγή εκλογών για να «ακυρωθεί» έτσι η απλή αναλογική.

Φαίνεται όμως ότι κάποιες μετρήσεις που δεν ανακοινώνονται, δείχνει μία σταθερή πτωτική πορεία του κυβερνώντος κόμματος, που σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας που πλήττει την οικονομία και την κοινωνία μπορεί να εξελιχθεί σε κάθετη πτώση.

Το σενάριο που κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες λοιπόν, είναι η ανακοίνωση διεξαγωγή πρόωρων εκλογών με το πέρας του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στις 8 Μαΐου. Με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους τις 29 Μαΐου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που ο πρωθυπουργός έκλεισε το μέτωπο με τον περιφερειάρχη Αττικής, ξεκαθαρίζοντας του ότι θα παραμείνει ο «εκλεκτός» της Ν.Δ. και στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού εάν ο Γιώργος Πατούλης δεν έπαιρνε τις διαβεβαιώσεις, θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα ακόμα και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα σημεία που οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο πρωθυπουργός «το συζητά». Αυτά αφορούν κυρίως την πλήρη ενεργοποίηση της «ομάδας ηλεκτρονικού πολέμου» της Ν.Δ. Ενεργοποίηση που παραπέμπει σε προεκλογική περίοδο…

newsbreak