Πλώρη για το ψηφοδέλτιο του Πασόκ βάζει ο Φώτης Χατζηδιάκος; – Τα σενάρια με τους υποψήφιους σε όλη την χώρα

Share

Πλώρη για το ψηφοδέλτιο του Πασόκ (φέρεται) να βάζει ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στο ‘Πρώτο Θέμα’ που περιλαμβάνει λίστες με (πιθανούς) υποψήφιους στα ψηφοδέλτια του κόμματος ενόψει εθνικών εκλογών. Ο ίδιος δεν διαψεύδει αλλά ούτε και επιβεβαιώνει τίποτε, καθώς η… μάχη θα είναι ενδιαφέρουσα…

Αναλυτικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάδειξη νέων στελεχών και στην αξιοποίησή τους στις μάχες της πρώτης γραμμής είναι η Χαριλάου Τρικούπη.

Το πρώτο βήμα γίνεται ήδη και αφορά τη στελέχωση των πυρήνων για την αυτοοργάνωση του ΠΑΣΟΚ σε κάθε δήμο της χώρας. Το δεύτερο και καθοριστικό παραπέμπει στην αναζήτηση υποψήφιων βουλευτών και στη συγκρότηση ισχυρών ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια με «πυξίδα» την οδηγία της ηγεσίας για «ενότητα, ανανέωση και έμπρακτη στήριξη της απόφασης για την αυτόνομη πορεία του κόμματος».

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια είναι η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Χαριλάου Τρικούπη με βάση τα τελευταία δημοσκοπικά στοιχεία, τότε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό γύρω στο 14%-15% μπορεί να εκλέξει γύρω στους 50 βουλευτές. Η εικόνα αυτή έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών στελεχών που εξετάζουν το ενδεχόμενο καθόδου ακόμη και σε δύσκολες περιοχές.

Ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ έχει προϊδεάσει για ουσιαστική ανανέωση των ψηφοδελτίων με τη συμμετοχή περισσότερων εκπροσώπων από τις νεότερες γενιές καθώς και γυναικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον έμπιστο και έμπειρο κ. Βαγγέλη Αργύρη που έχει αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, έχουν ξεκινήσει το σκανάρισμα προσώπων και άλλοι στενοί συνεργάτες του κ. Νίκου Ανδρουλάκη, αναμένοντας προτάσεις και αυτοπροτάσεις (και μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας). Το τελικό σκανάρισμα θα κάνει επισήμως η Νομαρχιακή Επιτροπή που θα εκλεγεί σε κάθε περιοχή και η Κεντρική Επιτροπή.

Πού θα κατέβει, καταρχάς, ο ίδιος ο αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛ.; Με δεδομένο ότι μπορεί να είναι υποψήφιος σε τρεις περιοχές και να επιλέξει στο τέλος έδρα, ακούγεται έντoνα ότι θα ξεκινήσει από τη… μάχη της Κρήτης, ως υποψήφιος στη γενέτειρά του στο Ηράκλειο. Δεν αποκλείεται να κατέβει επίσης στη Νότια Αθήνα, όπου εκλεγόταν και η Φώφη Γεννηματά, και στη Β’ Πειραιά, όπου παρατηρείται επιστροφή των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τέως δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος

Δωδεκάνησα: Θα κατέβει ως φαίνεται ο πρώην βουλευτής Γιώργος Νικητιάδης, η κυρία Ελευθερία Φτακλάκη, οι κύριοι Γιώργος Χατζηδιάκος (πρώην δήμαρχος Ρόδου), Βάιος Καλοπίτας κ.ά. Η Χαριλάου Τρικούπη βλέπει ξανά έδρα στα Δωδεκάνησα.