Podcast: ΚΔΑΠ ΑμεΑ «Ο Άγιος Παντελεήμων» – Η ιστορία μιας μοναδικής δομής μέσα από τα λόγια του εμπνευστή και προέδρου της, Φίλιππου Ολυμπίτη

Share

 

Το Κέντρο ΑμεΑ είναι μια φωλιά αγάπης, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί εδώ και χρόνια στην Κάλυμνο, χάρη στο όραμα και τις προσπάθειες του προέδρου του, Φίλιππου Ολυμπίτη ο οποίος με πίστη, αγώνα και με καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την πολιτεία, κατάφερε να δημιουργήσει μια δομή μοναδική, μα πάνω από όλα να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει η  κοινωνία τα άτομα με ειδικές δεξιότητες.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Ο πρόεδρος του Κέντρου και το έμψυχο δυναμικό του, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιώνεται σταδιακά η ποιότητα ζωής των παιδιών με αναπηρία και η κοινωνική τους ένταξη, κάτι που έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για τα ίδια όσο και για τις οικογένειές τους.

 Μέσα από τις δραστηριότητες του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης τονώνεται η ομαδικότητα και η συνεργασία, αναπτύσσονται οι δεξιότητες των παιδιών, βρίσκουν αγάπη, στοργή, απασχολούνται δημιουργικά και χαίρονται τη ζωή με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

Δίπλα στο Κέντρο, δημιουργήθηκε μια άλλη δομή, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με νοητική υστέρηση. Ένα σύγχρονο κτίριο με όλες τις ανέσεις. «Είναι ένα έργο ζωής για μένα. Μετά από 27 χρόνια εθελοντισμού στην Κάλυμνο, καταφέραμε να δημιουργηθεί η στέγη αυτή» λέει ο αεικίνητος και αειθαλής, Φίλιππος Ολυμπίτης. Η Στέγη θα έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 12 παιδιά , όταν οι γονείς τους δεν θα είναι πια στη ζωή, και θα φροντίζει για τη στέγαση, σίτιση και την περίθαλψή τους.

Στο podcast  που ακολουθεί, σε ένα πολύ ενδιαφέρον «Τετ α Τετ» για το News-Politics, ο πρόεδρος του Κέντρου εξιστορεί συγκινημένος τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε από το 1990 που οραματίστηκε το έργο αυτό μέχρι σήμερα, αναφέρεται στους ανθρώπους που τον βοήθησαν και μας αποκαλύπτει το νέο του στόχο!!!

Podcast / Ηχητικό