Podcast: Ο Δήμος Καλυμνίων συναινεί στη διατήρηση προσωρινής διαταγής για τους συμβασιούχους εργαζόμενους και επιλέγει ως δικάσιμο αυτής τις 2 Οκτωβρίου 2024

Share

 

Βασ. Δίκαρος: Ο Δήμος αποδεικνύει στην πράξη τη συμπαράστασή του προς τους εργαζομένους- συμβασιούχους, καθώς αφενός συναινεί στην διατήρηση της προσωρινής διαταγής (μετά από επιβεβλημένη διόρθωση αυτής), αφετέρου επιλέγει ως δικάσιμο αυτής τις 2 Οκτωβρίου 2024

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Στην Νεάπολη της Κρήτης βρίσκεται ο δικηγόρος του Δήμου Καλυμνίων και δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Δίκαρος, για την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του Δήμου, με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Ο κ. Δίκαρος μαζί με τον έμπειρο συνάδελφό του, Γιώργο Αθάνατο, διορίστηκαν από τον Δήμο και την Δημοτική Επιτροπή, προκειμένου να χειριστούν την υπόθεση αυτή.

Ο δικηγόρος του Δήμου Καλυμνίων και δημοτικός σύμβουλος, Βασίλης Δίκαρος

Η υπόθεση αφορά συνολικά 7 συμβασιούχους οι οποίοι απασχολήθηκαν στο Δήμο από 01/06/2022, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών, στα πλαίσια της Δράσης «Προώθηση απασχόλησης προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες και συναφείς φορείς». Για τους εργαζόμενους αυτούς υπήρξαν παρατάσεις των συμβάσεων τους και η τελευταία δόθηκε με δικαστική, προσωρινή, διαταγή. Για αυτό και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να εργάζονται αδιαλείπτως και να προσφέρουν στο Δήμο και τους Δημότες.

Στο στάδιο αυτό της προσωρινής διαταγής, ο Δήμος συναίνεσε στις 20 Μαρτίου 2024 στην παράταση της διαταγής αυτής περαιτέρω και κυρίως «προκάλεσε» μια όσο γινόταν περισσότερο, απομακρυσμένη ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στις 02/10/2024. Δίδεται έτσι ο χώρος και ο χρόνος, όπως μας εξήγησέ ο κ. Δίκαρος, σε μια ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει λύση στο όλο ζήτημα. Επίσης ο χρόνος που συνεχίζουν να εργάζονται  προσμετράται θετικά για την απόκτηση εμπειρίας, κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο για μελλοντικές συμβάσεις.

Δεν θα προχωρούσε η υπόθεση αυτή χωρίς τη δική μας συμπαράσταση. Η Δημοτική Αρχή με ευαισθησία, υπευθυνότητα  και χωρίς υποσχέσεις, έχει πάρει όλα τα μέτρα ώστε να είμαστε παρόντες και να υποβοηθούμε αυτή την υπόθεση, πρόσθεσε ο κ. Δίκαρος.

Κλείνοντας τη συζήτησή μας, ο ίδιος, ως υπεύθυνος και για τη διαχείριση της Δημοτικής περιουσίας, μας ενημέρωσε λέγοντας ότι, «θεμελιώνουμε και τεκμηριώνουμε τη δημοτικότητα των ακινήτων και προχωρούμε σε αποκατάστασή τους. Ήδη τρέχει η μελέτη αποκατάστασης του διαμερίσματος στο Κουκάκι και έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την Ναυτική Σχολή».

Ακολουθεί η πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Βασίλη Δίκαρο στο ακόλουθο Podcast: