Ποια ονόματα «παίζουν» για την θέση του κ. Γρηγόρη Ρουμάνη – Αν γίνει δεκτή η παραίτηση του

Share

Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση για την παραίτηση από την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρη Ρουμάνη. Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Ρόδου, γνώριζαν –σύμφωνα με πληροφορίες- την κατάσταση κι ενδεχομένως, ο κ. Ρουμάνης, είχε ενημερώσει για την απονενοημένη κίνηση να καταθέσει παραίτηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το είχε γνωστοποιήσει στον κ. Ροϊλό –ο οποίος, πάντως αρνείται τα πάντα ενώ οι γιατροί και το επιστημονικό συμβούλιο τον είχαν ενημερώσει με έγγραφα για την κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα και με τις ελλείψεις γιατρών.

Δεν πρόλαβε πάντως να βγει στην δημοσιότητα η είδηση (που δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο) και άρχισαν ήδη τα σενάρια για την διαδοχή του.

Ο παραιτηθείς διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης

Τα ονόματα που ακούγονται τώρα (εάν και εφόσον γίνει δεκτή η παραίτησή του από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη, που μπορεί να πάρει και… μήνες) είναι τα εξής:

-Αντώνης Αρφαράς, πρόσωπο κοινής αποδοχής και πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου –με την προϋπόθεση να παραιτηθεί από τα κομματικά του καθήκοντα

-Ευγένιος  Κορναρόπουλος – είχε διατελέσει αναπληρωτής διοικητής στο Νοσοκομείο Ρόδου και γενικός γραμματέας στον Δήμο Ρόδου επί θητείας του κ. Φώτη Χατζηδιάκου (από το 2016)

-Γιάννης Βασιλάκης, γιατρός, γυναικολόγος –είχε ακουστεί το όνομά του από την εποχή του πρώην Διοικητή του ΓΝΡ, δικηγόρου κ. Βασίλη Παπανικόλα

-Ο νυν ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Κω, κ. Σταμάτης Βασιλειάδης

Σε κάθε περίπτωση απομένει να μάθουμε αφενός το… παρασκήνιο της παραίτησης και αφετέρου, τι θα πει η ηγεσία του υπουργείου. Είδομεν. / Π.Ντ. / NEWS-POLITICS