Ποιοι εκλέγονται στο νέο δ.σ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου – Θα χάσει η Ρόδος το τελευταίο της προνόμιο;

Share

 

Εξελέγησαν χθες τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την επόμενη πενταετία μετά από έντονο παρασκήνιο και παρεμβάσεις από διάφορα “κέντρα” και “παράκεντρα”. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εκλογή του επόμενου προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Θα επικρατήσει ο “εκλεκτός” της Νέας Δημοκρατίας δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου Αλέξανδρος, θα διεκδικήσει την προεδρία ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξης Κολιάδης η θα αποδεχθεί τις άνωθεν υποδείξεις να μην μπει στο παιχνίδι….

Και ένα τρίτο ενδεχόμενο είναι να εμφανιστεί ένας τρίτος υποψήφιος απο τη Δωδεκάνησο….Η προεδρία της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου ανήκε δικαιωματικά στο πρώτο νησί, στη Ρόδο, στη Δωδεκάνησο, ουδείς δήμαρχος Ρόδου μέχρι σήμερα είχε διανοηθεί να απεμπολήσει αυτό το προνόμιο για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Ο νέος, ο κ. Κολιάδης τι θα πράξει;

Λέει διάφορα βέβαια, όπως πάντα, άλλα εδω και άλλα εκεί(προσφιλής του μέθοδος), δείχνει διάθεση να κάνει παιχνίδι αλλά τον πήρανε χαμπάρι και στο Μαξίμου και στις Κυκλάδες( κάποιοι δήμαρχοι ακούγεται οτι μετά την ψηφοφορία, δεν θέλουν να τον δουν ουτε ζωγραφιστό!) αλλά και ο ίδιος δεν φαίνεται να έχει τη δύναμη να το φτάσει στο τέλος….

“Μπάζει” απο παντού και αυτό έχει αρχίσει να γίνεται φανερό ακόμη και στους προστάτες του που τον στήριξαν στην κούρσα των δημοτικών εκλογών….Εξάλλου γιαυτό ακριβώς το λόγο τον στήριξαν, για να τον ελέγχουν απόλυτα γιατί ο προηγούμενος είχε αρχίσει να κάνει νερά!

Το τι θα γίνει τελικά, θα φανεί την 1η Μαρτίου οπότε είναι η ημέρα σύγκλισης σε σώμα του νέου δ.σ της ΠΕΔ. Στο παιχνίδι έχουν εμπλακεί κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες γιατί θέλουν και το προεδρείο της ΠΕΔ να βαφτεί μπλε, όπως όλα….

Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος θα το επιτρέψουν; Και στη ΚΕΔΕ θα παιχτεί κατι ανάλογο με φόντο όμως τον δήμαρχο Δούκα της Αθήνας, νέος, συγκροτημένος, μορφωμένος, με ανοικτούς ορίζοντες, το νέο αίμα που χρειάζεται η ΚΕΔΕ και η κεντρική πολιτική σκηνή. Να σημειωθεί οτι σε ψήφους, ο ενας στους δημάρχους και ο άλλος στους δημοτικούς συμβούλους, Κολιάδης και Καμπουράκης, ισοψήφησαν με 55 ψήφους!

Στις χθεσινές εκλογές κατέβηκαν δυο παρατάξεις, η μια είχε ένα μεγάλο μέρος αυτοδιοικητικών και η άλλη ήταν της Λαϊκής Συσπείρωσης. Εξελέγησαν επίσης και οι αντιπρόσωποι για την συνέλευση της ΚΕΔΕ. Ακολουθούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι με τους σταυρούς που πήραν, υποψήφιοι για την 21μελή διοίκηση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

Οι υποψήφιοι και οι σταυροί προτίμησης
ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Αθανασίου Αλέξανδρος, Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης 37
Βερώνης Χρήστος, Δήμαρχος Μυκόνου 37
Ζώρζος Νικόλαος Αναστάσιος, Δήμαρχος Θήρας 45
Καμμά Αλιφέρη Μαρία, Δήμαρχος Τήλου 39
Κολιάδης Αλέξανδρος – Βασίλειος, Δήμαρχος Ρόδου 55
Κορωναίος Χριστοφής, Δήμαρχος Νισύρου 35
Κροντηράς Παναγιώτης, Δήμαρχος Τήνου 30
Λιανός Δημήτριος, Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων 40
Μάγγος Φώτιος, Δήμαρχος Λειψών33
Μπιζάς Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Πάρου 28
Νικηταράς Θεοδόσιος, Δήμαρχος Κω 43
Σουσούδης Θεοδόσιος, Δήμαρχος Άνδρου. 32
Φελλουζής Μιχαήλ, Δήμαρχος Καρπάθου. 28

Β) ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Βαγιανάκης Βασίλειος, δ.σ. Ρόδου. 51
Διακομιχάλης Δημήτριος, δ.σ. Καλύμνου. 32
Ζανεττούλλης Δημήτριος, δ.σ. Ρόδου. 21
Καλοπήτας Βάϊος-Τσαμπίκος, δ.σ. Ρόδου. 46
Καμπουράκης Αντώνιος, δ.σ. Ρόδου. 55
Κόλιας Μιχαήλ, δ.σ. Λέρου. 41
Κωβαίος Μάρκος, δ.σ. Πάρου. 49
Σιγάλας Αντώνιος, δ.σ. Θήρας. 37
Χαλκιάς Κωνσταντίνος, δ.σ. Ρόδου 50

ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε
Βαγιανός Σωτήρης, δ.σ. Ρόδου 48
Γαλουζής Ιωάννης, δ.σ. Καλύμνου 33
Καμπουράκης Αντώνιος, δ.σ. Ρόδου. 41
Κόγγος Ανδρέας, δ.σ. Ρόδου 48
Λοτσάρης Δημήτριος, δ.σ. Άνδρου 42
Ορφανός Εμμανουήλ, δ.σ. Θήρας 30

Εκλέγονται όλοι πλην του Δημήτρη Ζαννετούλη και του Δημήτρη Διακομιχαλη

(Γράφτηκε: VERENA.GR)