Ποιος θα πείσει την όμορφη Όλγα να έρθει στη Ρόδο; – Θα κρατήσει το παλιό… ‘γινάτι’ ή όχι;

Share

Η νέα υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ήταν και παραμένει από τα κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. 

Γεννημένη στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού, Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη, ενώ είναι ανιψιά του γνωστού επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Αποφοίτησε το 1992 από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών λαμβάνοντας πτυχίο (LLB) το 1997. Έπειτα πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές πρώτα στον τομέα Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου των Επιχειρήσεων (LLM) στο Βασιλικό Κολλέγιο του Λονδίνου (King’s College London) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (1998) και αργότερα στις Διεθνείς Σχέσεις στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης (2006).

Ως δικηγόρος έχει εργαστεί σε δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ διετέλεσε για μια διετία ειδική συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή σε νομικά θέματα.

Διετέλεσε στέλεχος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ και εξελέγη βουλευτής Ρεθύμνης με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2007 και του 2009. Έχει διατελέσει γραμματέας της Βουλής και κοινοβουλευτικών επιτροπών. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 μεταπήδησε στην εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, συγκεντρώνοντας 17.465 ψήφους. Εξελέγη στην ίδια περιφέρεια στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο με την ανάληψη καθηκόντων στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις της 21ης Μαϊου και της 25ης Ιουνίου 2023. 

ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ;

Η απορία που κυριαρχεί στους κύκλους της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο αλλά και στους παράγοντες του Τουρισμού της περιοχής μας, είναι σαφής: Θα επισκεφθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη ως υπουργός Τουρισμού την Ρόδο, ή θα συνεχίσει να κρατάει την παλαιότερη στάση και το ‘γινάτι’ της απέναντι στο νησί μας; Και ποιος από τους εκπροσώπους μας, θα την μεταπείσει; Ποιος θα είναι ο πρώτος που θα την προσκαλέσει;

Κανονικά, η ίδια, με τη νέα ιδιότητά της, οφείλει να επισκεφθεί η ναυαρχίδα του Τουρισμού, που είναι η Ρόδος και να βάλει στην άκρη την παλιά ‘παρεξήγηση’ που έγινε όταν ήταν πάλι στο νευραλγικό αυτό υπουργείο.

Για όσους δεν το θυμούνται, επρόκειτο για μια παρεξήγηση ‘εσωκομματικού’ περιεχομένου όταν πριν από χρόνια, η κα Κεφαλογιάννη είχε επισκεφθεί τη Ρόδο και έγινε στόχος υβριστικών επιθέσεων. Το ‘επεισόδιο’ δεν πήρε διαστάσεις, αλλά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ίδια ενοχλήθηκε πάρα πολύ. Το αποτέλεσμα ήταν να ρίξει… μαύρη πέτρα πίσω της και να αρνείται σθεναρά να επισκεφθεί τη Ρόδο, παρά τις συνεχείς προσκλήσεις των αρχών και φορέων.

Ελπίζουμε, το ‘γινάτι’ να τελειώσει εδώ. Διότι στην πολιτική -και δη στον τομέα του Τουρισμού- δεν έχει κανένα νόημα, να το κρατάς (για να μην βγάλεις το… μάτι κανενός!)