Πολύ επιτυχημένη η εκδήλωση της Καλυμνιακής Αδελφότητας στο Ντάργουιν για τον εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονα

Share

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «GREEK TAVERNA NIGHT», που διοργανώθηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου από την Καλυμνιακή Αδελφότητα (Kalymnian Brotherhood), για να γιορτάσουν οι Έλληνες του Ντάργουιν τον Άγιο Παντελεήμονα. Όσοι βρέθηκαν εκεί πέρασαν μια υπέροχη μέρα γεμάτη μουσική, χορό, παραδοσιακά φαγητά και γλυκίσματα και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και πολιτικά πρόσωπα όπως η Lia Finocchiaro και η Ngaree Ah Kit. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Η πρόεδρος της Αδελφότητας, Θέμις Μαγκούλια, μέλη της και αρκετοί εθελοντές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν να διασκεδάσουν με την ψυχή τους οι παρευρισκόμενοι, μέχρι αργά το βράδυ. Κυρίως όμως πέτυχαν να προβληθεί η Ελληνική και πιο πολύ η Καλύμνικη παράδοση, μέσα από όμορφες μουσικές, χορούς και διάφορα εδέσματα, για άλλη μια φορά.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν τα ελληνικά χορευτικά, παραδοσιακά συγκροτήματα, Cypriot dance group ( Harry Spirou, Foteini Gerakios), το Opa dance group ( Bill Catis ) και το Greek traditional dance group ( Anastasia Spyropoulou).

Την παράσταση έκλεψαν όλα τα μικρά παιδιά που, παρά την αφόρητη ζέστη, χόρευαν πολλές ώρες, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους. Εντυπωσιακοί ήταν οι πάγκοι που στήθηκαν με παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και γλυκίσματα και με διάφορα χειροποίητα κομψοτεχνήματα.

Όλοι όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση, ετοίμαζαν με χαμόγελο και προθυμία, ο καθένας κάτι διαφορετικό. Η Καλυμνιακή Αδελφότητα προσέφερε ψητό χταπόδι, χταποδοκεφτέδες, παραδοσιακά γλυκά κ.α. Το Ελληνικό Σχολείο λουκουμάδες, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές γύρο, Το Hellenic soccer club σούβλα και πολλά άλλα…

Πρωταγωνιστής στο Φεστιβάλ το ελληνικό μουσικό συγκρότημα που έδωσε κέφι, χαρά και ξύπνησε σε όλους μνήμες από την αγαπημένη μας Κάλυμνο. Στην κρητική λύρα ήταν ο Ανδρέας Μαστρανδρέας, στο λαούτο ο Μανώλης Καμπούρης, στο βιολί ο Μιχάλης Κουκουβάς και στα ντραμς ο Γιάννης Κουρτεσάκης.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους !! Και του χρόνου σας αδέλφια! Πάντα τέτοια με υγεία!!
Ευχαριστούμε τη Γεσθημανή Μιχαήλου για το ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την εκδήλωση και την Γεωργία Πολίτη-φωτογράφο.