Πολύς κόσμος στην ομιλία του Αλέξανδρου Κολιάδη στην Πλατεία Κύπρου (φωτος και βίντεο)

Share

 

Από την πλατεία Κύπρου το βράδυ της Πέμπτης 5 Οκτωβρίου εστάλη το μήνυμα σε όλο το νησί για καθολικό αίτημα Αλλαγής στον Δήμο Ρόδου, αποδεικνύοντας ότι η αυτοδιοικητική παράταξη «Ενωμένοι Αλλάζουμε – Μαζί για τη Ρόδο» είναι ισχυρή. 

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τον υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου προλόγισε η στενή του συνεργάτιδα Φαίδρα Σπανού η οποία αναφέρθηκε στον άνθρωπο Αλέξανδρο Κολιάδη, στον «δικό της Αλέξανδρο» όπως είπε και αναφέρθηκε στα στοιχεία εκείνα που τον καθιστούν «τον Αλέξανδρο που χρειάζεται η Ρόδος».

Σε μία ομιλία με κύριο χαρακτηριστικό την ενότητα, ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης ζήτησε εντολή από τους δημότες για να ανοίξουν οι πόρτες του Δημαρχείου, για να μπει οριστικό τέλος στις διχαστικές πρακτικές και ΕΝΩΜΕΝΟΙ όλοι μαζί οι Ροδίτες σαν ΕΝΑ να δημιουργήσουμε μια ΑΛΛΗ Ρόδο.

«Εμείς όλοι που βρισκόμαστε απόψε εδώ, ανοιχτά και φανερά…. Με συνείδηση καθαρή και κυρίως με καθαρά χέρια, ξέρετε τι γιορτάζουμε πέρα από τον πανηγυρικό μας στόχο να κερδίσουμε στις Εκλογές της Κυριακής; Γιορτάζουμε την Ελευθερία! Γιορτάζουμε τη Δημοκρατία. Γιορτάζουμε την Γενναιότητα και την Τόλμη! Φωνάζουμε δυνατά τις ΑΛΗΘΕΙΕΣ μας.

Εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή στην Αυτοδιοίκηση της Ρόδου. Μία εποχή που η συνείδηση δεν αγοράζεται και δεν ενοχοποιείται. Και για όσους ακόμη και σήμερα ταλαντεύονται και διστάζουν να κάνουν αυτό που τους λέει η συνείδησή τους, είμαστε το ζωντανό παράδειγμα της τόλμης και της αποφασιστικότητας! Και είμαστε εδώ, όπως θα είμαστε και αύριο, για κάθε Ροδίτη και κάθε Ροδίτισσα!

Αλλά είναι ΒΕΒΑΙΟ ότι ήρθαμε για να ΜΕΙΝΟΥΜΕ!» τόνισε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης καταχειροκροτούμενος από τους εκατοντάδες πολίτες που έδωσαν στο «παρών» στην προεκλογική του συγκέντρωση.

«Απόψε στέκομαι με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας. Απέναντι σε όσους μας πίστεψαν και δεν μπορούσαν σήμερα να είναι κοντά μας, απέναντι σε όσους μας εμπιστεύτηκαν, σε όσους στέκονται δίπλα μας και φτάσαμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ μέχρι το Τέλος! Φτάσαμε απόψε εδώ, ένα βήμα πριν κάνουμε πράξη την Αλλαγή. Για μια Ρόδο της Συνεργατικότητας, της Σύμπνοιας, της Συμπόρευσης, της Δημιουργίας. Ο,τι δηλαδή δεν έχουμε σήμερα, αλλά ΜΑΖΙ θα επιτύχουμε! Από αυτό εδώ το βήμα, απόψε, ΜΑΖΙ βάζουμε οριστικό τέλος στις διχαστικές πρακτικές και γινόμαστε όλοι ΕΝΑ για τη Ρόδο. Γιατί, ΕΝΩΜΕΝΟΙ μόνο ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ.

Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες του τόπου μας, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ αποφασίσαμε να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες απέναντι στη ΡΟΔΟ, απέναντι στο ΑΥΡΙΟ, απέναντι στα ΠΑΙΔΙΑ μας. Είχα και έχω πάντοτε ως απαράβατη αρχή ότι πρέπει να είσαι έτοιμος να συγκρουσθείς με κατεστημένα και με στρεβλές αντιλήψεις αν θες να παράξεις έργο και όχι απλώς να διαχειρίζεσαι μια κατάσταση, για να μην ξεβολευτείς και για να μην ξεβολέψεις.

Για να είσαι χρήσιμος στην κοινωνία ώστε να έχεις τη συνείδησή σου καθαρή και να μπορείς να κοιτάς τους πολίτες στα μάτια. Σας κοιτάζω σήμερα στα μάτια και σας διαβεβαιώ ότι αυτή την αρχή θα ακολουθήσω με τη δική σας στήριξη και εμπιστοσύνη και ως δήμαρχος Ρόδου!» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου θέτοντας στη συνέχεια το διακύβευμα των εκλογών.

«Έφτασε η ώρα που πρέπει να επιλέξουμε πώς θα πορευτούμε. Το διακύβευμα είναι απλό. Επιλέγουμε μια δημοτική αρχή που λειτουργεί ως διαχειριστής της μιζέριας ή μια δημοτική αρχή που ψάχνει λύσεις; Μια δημοτική αρχή κλειστή και εσωστρεφή ή ανοιχτή και προοδευτική;

Επιθυμούμε τοπικούς άρχοντες με βάση την υποχρέωση να ικανοποιούν συμφέροντα ή να λύνουν προβλήματα; Χρειαζόμαστε μια ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δραστηριότητα ή έναν υγιή ανταγωνισμό; Μιλούμε για τα υλικά αγαθά ή για τον Ανθρωπο; Θέλουμε διαχείριση προβλημάτων ή πρωτοβουλίες για να δώσουμε λύσεις;

Εμείς, λοιπόν, επιλέγουμε να αναζητήσουμε τις λύσεις!
Εμείς ΤΟΛΜΑΜΕ και μιλάμε για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Εμείς ΤΟΛΜΑΜΕ να κάνουμε διάλογο με τους πολίτες. Στην πόλη, στις γειτονιές, στα χωριά μας.
Εμείς ΤΟΛΜΑΜΕ να κάνουμε πράξη την βασική μας αρχή, να είμαστε η δημοτική αρχή που θα πηγαίνει στους πολίτες, δεν θα περιμένουμε να έρθουν εκείνοι σε εμάς. Αυτό είναι το διαφορετικό που πρεσβεύουμε εμείς και αυτό κάνουμε πράξη από τώρα. Είμαστε δίπλα στους δημότες σήμερα και θα είμαστε και αύριο ως δημοτική αρχή, γιατί είμαστε κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου γινόμαστε ΕΝΑ για να δημιουργήσουμε μια ΑΛΛΗ Ρόδο!» τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης και κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες για την Μεγάλη Νίκη της Κυριακής!

Της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη προηγήθηκε η ομιλία του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί Για τη Ρόδο» και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Ρόδου Βάιου Καλοπήτα ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη και στο αίτημα για Αλλαγή: «Στο κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Ρόδος μας, δεν υπάρχει δίλημμα. Υπάρχει μόνο μια επιλογή. Κι αυτή η επιλογή δεν είναι άλλη από την “Αλλαγή”. Πιο απαραίτητο όμως, ζωτικής σημασίας θα έλεγα, είναι το πρόσωπο που μπορεί να εκφράσει και να κάνει πράξη αυτήν την Αλλαγή. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Κολιάδη.

Ο Αλέξανδρος Κολιάδης δεν βρήκε τίποτα έτοιμο. Δεν του χαρίστηκε τίποτα. Ο Αλέξανδρος έχει παλέψει σε μια κοινωνία κληρονομικής ισχύς με τις δικές του δυνάμεις και ικανότητες. Έχει εργαστεί και πορεύεται με το κεφάλι ψηλά. Γι’αυτό και μπορεί και κοιτάει στα μάτια τους συμπολίτες του. Γι΄αυτό και μπορεί να ακούσει και να καταλάβει τις αγωνίες, τις ανάγκες, τα θέλω, τους προβληματισμούς τους. Γι ’αυτό μπορεί και στέκεται δίπλα στους πολίτες της Ρόδου. Γιατί ποτέ δεν τους άκουσε αφ’υψηλού, γιατί ποτέ δεν χρειάστηκε να του εξηγήσει κάποιος τις παθογένειες και τα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο Αλέξανδρος είναι μέλος της κοινωνίας, είναι μέσα στην κοινωνία, γνωρίζει καλά κάθε αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία. Την αλλαγή που χρειάζεται το νησί μας, την αλλαγή που μας αξίζει, την αλλαγή που θέλουμε θα κάνουμε πράξη όλοι μαζί σαν ένα με τον Αλέξανδρο. Γιατί σε σχέση με τους αντιπάλους μας, εμείς μπορούμε. Σαν Ένα!».

ΒΙΝΤΕΟ