Πώς φτιάχνονται τα σταυρουδάκια για την Κυριακή των Βαΐων στο μακρινό Ντάργουιν!

Share

Πώς φτιάχνονται τα σταυρουδάκια για την Κυριακή των Βαΐων στον Άγιο Νικόλαο του Ντάργουιν. Η προετοιμασία τους στο χολ του Ελληνικού Ορθόδοξου Σχολείου.

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Για άλλη μια χρονιά η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα τήρησε το έθιμο με τα «Σταυρουδάκια», στο μακρινό Ντάργουιν της Αυστραλίας. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες , μαζεύτηκαν σήμερα , Σάββατο του Λαζάρου, στην αίθουσα του Ελληνικού Ορθόδοξου Σχολείου, ετοίμασαν τα «Σταυρουδάκια» που θα μοιραστούν την Κυριακή των Βαΐων στους πιστούς, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και τραγούδησαν το «Λάζαρο».

Η Ελληνική Κοινότητα της πόλης του Δαρβίνου είναι ιδιαίτερα δραστήρια και με κάθε ευκαιρία τα μέλη της προσπαθούν να αναβιώσουν πολιτιστικά και θρησκευτικά ήθη και έθιμα της πατρίδας μας, διοργανώνοντας επιτυχημένες δραστηριότητες.

Μέσα από το βίντεο και τις όμορφες εικόνες που ακολουθούν, δεν θα μάθουμε μόνο πώς γίνονται τα «Σταυρουδάκια». Πολλοί από εμάς θα αναγνωρίσουμε κάποιον συγγενή ή φίλο, κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο. Εικόνες συγκινητικές, εικόνες του νόστου και της αναζήτησης των αγαπημένων μας που είναι στα ξένα.

Ευχόμαστε σε όλους τους Ομογενείς μας Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση με υγεία και ειρήνη σε όλο τον κόσμο!!

Το βίντεο και οι φωτογραφίες είναι από το site «Όπου γης». Τους ευχαριστούμε!

https://www.facebook.com/watch/?v=647177316381134