ΠΟΥ ΠΗΓΕ (τελικά) το Μεταφορικό Ισοδύναμο για τους νησιώτες;  

Share

Καθυστερήσεις έως και ενάμιση χρόνο για να πάρουν πίσω τα χρήματα που τους αναλογούν δηλώνουν ότι σημειώνονται στην διαδικασία του περιβόητου… Μεταφορικού Ισοδυνάμου, τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι ιδιώτες.

Οι νησιώτες έχουν αγανακτήσει με την διαδικασία ενώ η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι υπάρχει πρόβλημα (!)

Ενδεικτική είναι η δήλωση του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού σε πρόσφατη συνέντευξή του για το θέμα:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, όπως με την ψήφο της καταψήφισε το Νόμο για την υλοποίηση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, έτσι και τώρα προκαλεί συνεχώς προβλήματα στην εφαρμογή του.

Η εμμονή της ενάντια στα έργα της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχεδίασε, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις και έκανε πράξη το μόνο μόνιμο μέτρο αναγνώρισης της Νησιωτικότητας, την οδηγεί σε καθυστερήσεις και πάγωμα του ΜΙ.

Ειδικά σε μια περίοδο που οι επιχειρήσεις και ο πρωτογενής τομέας των νησιών, έχουν ανάγκη την όποια ρευστότητα, για να επιβιώσουν και να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας, όταν η τουριστική κίνηση χρειαζόταν κίνητρα και τα νοικοκυριά, ιδίως των νησιών, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας, το Υπουργείο Ναυτιλίας καθυστερεί συστηματικά τις πληρωμές του ΜΙ, ενώ κατήργησε το σκέλος της επιδότησης των καυσίμων, χωρίς να το αντικαταστήσει με κάποια άλλη ενέργεια.

Δεν ξέρουμε αν η όλη αυτή τακτική είναι εκδικητική και οδηγεί στον παροπλισμού του μέτρου ή αν είναι ανικανότητα από μια Κυβέρνηση των αρίστων» -όπως ανέφερε.