Πού θα είναι υποψήφιος ο Νίκος Χαρδαλιάς – Τα σενάρια για το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο

Share

Πολύς λόγος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα για το πολιτικό μέλλον του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, ο οποίος βρίσκεται την πρώτη γραμμή της μάχης καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, έχει απασχολήσει αρκετά το Μαξίμου, λόγω της δημοφιλίας και της αποδοχής του.

Μάλιστα η παρουσία και το συντονισμένο έργο του στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ήδη από την περίοδο που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας, καθιστούν τον Νίκο Χαρδαλιά ένα από τα κυβερνητικά στελέχη τα οποία συγκεντρώνουν πολλά credits γύρω από ενδεχόμενη υποψηφιότητά του.

Το σενάριο που ακουγόταν εντόνως το τελευταίο διάστημα σχετικά με την πολιτική πορεία του Νίκου Χαρδαλιά, ήθελε τον υφυπουργό υποψήφιο στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια του Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ένα σενάριο το οποίο βρίσκει ευήκοα ώτα στο Μαξίμου, δημιουργώντας καλές προϋποθέσεις για περαιτέρω αξιοποίηση του νυν υφυπουργού στο μέλλον.

Ωστόσο, αποκλειστικές πληροφορίες του e-ota.gr θέλουν τον Νίκο Χαρδαλιά να επιστρέφει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα στον δεύτερο βαθμό της, με τη φημολογία της διεκδίκησης της περιφέρειας Αττικής ως επίσημος υποψήφιος της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 να φουντώνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας διετέλεσε δήμαρχος Βύρωνα από το 2003 έως το 2014, ενώ από 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, γεγονός που καθιστά την Αυτοδιοίκηση γνώριμο πεδίο για τον ίδιο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός τηρεί σιγή ιχθύος αναφορικά με τις πολιτικές επιλογές του για τις επόμενες εκλογές , καθώς οι υποχρεώσεις του στην Πολιτική Προστασία δεν του αφήνουν καιρό για δεύτερες σκέψεις τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ωστόσο η φημολογούμενη υποψηφιότητά του στις επόμενες εθνικές εκλογές θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά ακόμη περισσότερο θα είχε η κάθοδος στις περιφερειακές εκλογές, η οποία θα άλλαζε άρδην τις ισορροπίες στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης.