ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗΣ; Οι εμπρηστικές δηλώσεις κατά του δημάρχου και η προσωπική του ατζέντα

Share

Όποιος διάβασε ή άκουσε τις πρόσφατες δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Σάββα Καραταπάνη, σίγουρα αναρωτήθηκε: δέχτηκε την απόφαση του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη για τον διορισμό του κατά τον ανασχηματισμό, ως Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, αλλά σε δηλώσεις του τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και προς τους δημοσιογράφους, δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του.

Μάλιστα άσκησε ευθεία κριτική προς το πρόσωπο του δημάρχου για τις κινήσεις και αποφάσεις του.

Οι τοποθετήσεις του κ. Καραταπάνη, εξέπληξαν αρκετούς, που διερωτήθηκαν: ‘Πού το πάει με αυτές τις επιθέσεις και την κριτική;’

Και όπως λέει και η παροιμία… ‘Φιρί Φιρί για… διαγραφή ή για ανεξαρτητοποίηση;

Σε κάθε περίπτωση, δεν σημειώθηκε καμία αντίδραση προς το παρόν. Έχοντας μπροστά μας μια μακρά προεκλογική περίοδο μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2023, είναι εύκολο να κάνει κάποιος εκτιμήσεις και να καταλάβει πως τέτοιες στάσεις, προλειαίνουν το…. έδαφος για κάποιες κινήσεις.

Σίγουρα σε λίγο διάστημα, θα έχουμε απαντήσεις.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Σ.ΚΑΡΑΤΑΠΑΝΗ
«Ο δήμαρχος Ρόδου, μου ανέθεσε την θέση του εντεταλμένου με αρμοδιότητες και στη δημοτική ενότητα Νότιας Ρόδου. Έκανα ήδη μια ανάρτηση (γραπτή δήλωση) όπου, παρ’ όλο που εξέφρασα ενστάσεις, ξεκαθάρισα ότι αυτή την θέση, θα την υπηρετήσω. Οι ενστάσεις μου αφορούν στην όλη διαδικασία του ορισμού των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων.

Μου έκανε αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι θέσεις ανακοινώθηκαν σε τρία στάδια, ενώ την ημέρα των δημαιρεσιών, με ενόχλησε πάρα πολύ το γεγονός πως υπήρχαν στο περιβάλλον του δημάρχου κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν ότι θα αναλάβουν κάποιες θέσεις. Οι υπόλοιποι μείναμε στο σκοτάδι, μη γνωρίζοντας τις προθέσεις του. Προσωπικά, με ενόχλησε ότι δεν προηγήθηκε καμία διαβούλευση.

Νομίζω πως όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουμε εκλεγεί, είμαστε άνθρωποι που έχουμε προσφέρει στην κοινωνία. Η κοινωνία και οι πολίτες, μας τίμησαν με την ψήφο τους και πιστεύω ότι σε αυτές τις πολιτικές συνεργασίες, θα πρέπει να υπάρχει και διαβούλευση και θα έλεγα, ισότιμη συνεργασία.

Ο δήμαρχος είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων, είναι αυτός που έχει την πλήρη αρμοδιότητα να αναθέσει τα καθήκοντα και τις θέσεις, όμως, θα έπρεπε να προηγηθεί διαβούλευση. Δεν μπορεί μια δημοτική παράταξη να λειτουργεί με ‘αυτοκρατορικές’ αποφάσεις σαν να περιμένουμε το ‘φιρμάνι’ για να δούμε ποια είναι τα καθήκοντά μας. αυτό, προσωπικά με ενόχλησε πάρα πολύ.

Εκλέχθηκα από τους πολίτες, και θα υπηρετήσω τις θέσεις που μου ανέθεσε ο δήμαρχος. Ομως, θέλω μια πολιτική συνεργασία κι έναν αλληλοσεβασμό». (Πηγή: dimokratiki.gr)