Πούτιν: Συνεργασία Ρωσίας με άλλες χώρες για την κοινή παραγωγή του εμβολίου

Share

Σε συνεργασία της Ρωσίας με άλλες χώρες με στόχο την κοινή παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού καλεί ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, τίθεται υπέρ της συνεργασίας της χώρας με άλλα κράτη – μεταξύ αυτών και ευρωπαϊκά – για την κοινή παραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

«Έχουμε περί τα 10 κρούσματα ανά 100.000, ενώ στη νότια Γαλλία, για παράδειγμα, είναι περισσότερα από 70 τα κρούσματα. Είναι σημαντικό δείγμα. Είναι αντικειμενικά στοιχεία που δείχνουν πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, συμπεριλαμβανομένων και των Ευρωπαίων συνεργατών» είπε ο Πούτιν.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, που ανάπτυξε το ρωσικό εμβόλιο Spuntik V, με την AstraZeneca, σημειώνοντας πως η Ρωσία και ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεργαστούν για την κοινή παραγωγή εμβολίων.

Σημειώνεται πως η Ρωσία έχει κατοχυρώσει συνολικά τρία εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα Spuntik V, EpiVacCorona και CoviVac.

Το τελευταίο εμβόλιο, το οποίο αναπτύχθηκε από το Κυβερνητικό Επιστημονικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Τσουμάκοφ, κατοχυρώθηκε προ ημερών.

«Έως τα μέσα Μαρτίου οι πρώτες 120.000 δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην εσωτερική αγορά» σημείωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοινώνοντας, το Σάββατο, την κατοχύρωση του τελευταίου εμβολίου. / sputnik