News&

Προφυλακίστηκε και ο 4ος κατηγορούμενος στην εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης – Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού

Share

 

Προφυλακίστηκε και ο 4ος κατηγορούμενος στην εγκληματική οργάνωση διακίνησης ηρωίνης – Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού – Ο 23χρονος κατηγορείται για περίπου 300 (!) περιπτώσεις πώλησης ηρωίνης

«Είμαι χρήστης και όχι διακινητής ναρκωτικών»! Αυτό φέρεται να ισχυρίστηκε χθες κατά την απολογία του στον ανακριτή Ρόδου, ο 23χρονος που συνελήφθη ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που ασχολούνταν με τη διακίνηση σε τοξικομανείς του νησιού μας, ναρκωτικών ουσιών και κυρίως ηρωίνης, χωρίς ωστόσο να πείσει Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί, ο 23χρονος κατηγορείται για περίπου 300 (!) περιπτώσεις πώλησης ηρωίνης και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του, κα. Ματούλα Παπαβεργή πέρασε την πόρτα του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 23χρονος αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται, δήλωσε πως είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών και πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Μάλιστα τόνισε, ότι δεν γνωρίζει καν τους συγκατηγορούμενούς του. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο 23χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, συνολικά στην υπόθεση που διαλευκάνθηκε στο τέλος Σεπτεμβρίου 2024, μετά από δίμηνη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ιαλυσού Ρόδου, κατηγορούνται πέντε άτομα, τα τέσσερα εκ των οποίων (μαζί με τον 23χρονο) έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Πρόκειται για τον 34χρονο φερόμενο ως αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης, ένα 46χρονο που φέρεται ως το άτομο που μετέφερε τις ναρκωτικές ουσίες από την Αθήνα στη Ρόδο, ένα 20χρονο και τον 23χρονο, όλοι Έλληνες, ενώ ο 17χρονος (ανήλικος) γιος του φερόμενου ως «αρχηγού», είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του, μια φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

 

Όπως επίσημα ανακοινώθηκε, η αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024 στη Ρόδο, υπό τον σχεδιασμό – συντονισμό του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού και με τη συμμετοχή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), και εντοπίστηκαν διαδοχικά όλα τα μέλη της συμμορίας, προσήχθησαν, ελέγχθησαν, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στις κατοικίες τους και τελικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, όλοι πλην του 23χρονου. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, σωματικές και σε κατοικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ηρωίνη συνολικού βάρους 314,15 γραμμαρίων, σε τρεις ισοβαρείς συσκευασίες.
• 2 ζυγαριές ακριβείας.
• 9 κινητά τηλέφωνα (επιχειρησιακά).
• 2 ασύρματοι, συντονισμένοι σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και 2 δίκυκλα.
• 21.310 ευρώ. 

Διαβάστε περισσότερα: ΡΟΔΙΑΚΗ: https://www.rodiaki.gr/

Exit mobile version