Προς τον Ιούλιο η έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Ελλάδα το 2021

Share

O κύβος ερρίφθη για την τουριστική σεζόν στην Ελλάδα το 2021. Οπως όλα δείχνουν, οριστικοποιείται η ουσιαστική έναρξη της σεζόν τον προσεχή Ιούλιο, χρονική στιγμή άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία των εμβολιασμών. Βέβαια, ορισμένες πηγές άντλησης τουριστών, όπως το Ισραήλ και τα αραβικά κράτη, εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν νωρίτερα για την Ελλάδα, ενώ νέες αγορές επιδεικνύουν έναν ιδιαίτερο δυναμισμό.

Κοινός τόπος είναι ότι η σεζόν θα τραβήξει μέχρι και τον Νοέμβριο, ενδεικτικό των πτήσεων ισχυρών tour operators.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Jet2.com και η Jet2holidays επεκτείνουν το πρόγραμμα του καλοκαιριού 2021 στην Ελλάδα. Αύξησαν τη χωρητικότητα με σχεδόν 80 επιπλέον πτήσεις και πακέτα διακοπών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στη Ζάκυνθο, στην Κρήτη, στη Ρόδο και την Κεφαλλονιά.

Παράλληλα η Jet2holidays έχει, επίσης, επεκτείνει την γκάμα των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα με περισσότερες επιλογές από δύο έως πέντε αστέρων.

«Για την Ελλάδα εξακολουθεί να είναι τεράστια η ζήτηση από Βρετανούς τουρίστες, που αναζητούν διακοπές με ήλιο», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος Jet2.com και Jet2holidays, κ. Στιβ Χίπι, προσθέτοντας: «Η επέκταση της θερινής σεζόν στην Ελλάδα σημαίνει ότι το κάνουμε ακριβώς αυτό. Δίνουμε στους πελάτες περισσότερες ευκαιρίες να φύγουν και να απολαύσουν τις πολυπόθητες διακοπές».

Οι νέες πτήσεις
» ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Οχι μία ούτε δύο αλλά 34 νέες πτήσεις έχουν προγραμματιστεί για Ζάκυνθο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου από Μπέρμιγχαμ, Ανατολικά Μίντλαντς, Γλασκόβη, Λιντς Μπράντφορντ, Μάντσεστερ, Νιούκαστλ και Λονδίνο Στάντστεντ.

» ΡΟΔΟΣ: Η «κοσμοπολίτισσα των Δωδεκανήσων» θα εξυπηρετείται από 20 επιπλέον πτήσεις μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου από το Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ, το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Λονδίνο Στάντστεντ.

» ΚΡΗΤΗ: Σχεδόν 20 νέες πτήσεις προστίθενται στην Κρήτη (Ηράκλειο), από το Εδιμβούργο, τη Γλασκόβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ, το Μάντσεστερ, το Νιούκαστλ και το Στάντστεντ στο Λονδίνο, έως τις 9 Νοεμβρίου.

» ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ: Οι πτήσεις θα λειτουργούν έως τα μέσα Οκτωβρίου, από τη Γλασκόβη, το Μπέρμιγχαμ, τα Ανατολικά Μίντλαντς, το Λιντς Μπράντφορντ και το Μάντσεστερ.

Υπενθυμίζεται πως το Jet2 επέκτεινε λίαν προσφάτως την αναστολή του προγράμματος στα μέσα Απριλίου.

Η αυξημένη ζήτηση από την Πολωνία για Ελλάδα, κυρίως για τα ελληνικά νησιά, οδήγησε την αεροπορική εταιρία LOT Airlines να προσαρμόσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα προσθέτοντας περισσότερες απευθείας πτήσεις.

Αλλωστε, η μεγάλη ζήτηση από Πολωνούς τουρίστες για Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021 είχε φανεί και τον περασμένο Δεκέμβριο στο τελευταίο Virtual Workshop Εναλλακτικού Τουρισμού και Γαστρονομίας στην αγορά της Πολωνίας, της Tourism Media & Events με κύριο χορηγό τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Στην εκδήλωση Greek Alternative & Gastronomy Workshop, όπου τιμώμενη Περιφέρεια ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τιμώμενη Γαστρονομική Περιφέρεια, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκαν 697 επιχειρηματικές συναντήσεις, τόσο μεταξύ ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών όσο και με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Το ενδιαφέρον για την τουριστική περίοδο του 2021, όπως είχε διαφανεί από τις συμμετοχές, ήταν εξαιρετικά υψηλό, ενώ οι Πολωνοί πράκτορες επέδειξαν ιδιαίτερη προσοχή σε νέους τουριστικούς προορισμούς για την περίοδο 2021-2022, καταγράφοντας τις δυνατότητες που διαθέτει η χώρα μας στον τομέα του θεματικού τουρισμού, με επίκεντρο τον περιπατητικό, τον αναρριχητικό και τον αθλητικό τουρισμό. Υπενθυμίζεται ότι εξαιρετικά μεγάλη ήταν η επιτυχία και της αντίστοιχης εκδήλωσης στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με το πτητικό πρόγραμμα του 2021, η LOT Airlines θα πραγματοποιεί πτήσεις προς 19 ελληνικούς προορισμούς από 9 πολωνικά αεροδρόμια, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς Μύκονο, Σαντορίνη και Σκιάθο από την Πολωνία.

Οι πτήσεις θα ξεκινούν από τέλος Απριλίου 2021 και θα διαρκούν έως 15 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με την εταιρία και τον υφιστάμενο προγραμματισμό, κορονοϊού πάντα επιτρέποντος.

Εστω και αν το μέτρο σύγκρισης λόγω της πανδημίας το 2020 ουσιαστικά δεν μπορεί να υπάρξει (η αύξηση του πτητικού προγράμματος για Ελλάδα είναι πάνω από 200%), έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι κατά το έτος 2019 η LOT είχε μόνο μία εβδομαδιαία πτήση προς την Ελλάδα (προς Κέρκυρα).

Οι Πολωνοί τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν προς τους ελληνικούς προορισμούς όχι μόνο από το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας, αλλά και από τα αεροδρόμια των μικρότερων πόλεων και συγκεκριμένα από Γκντανσκ (πτήσεις προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Καβάλα, Ρόδο και Κέρκυρα), Κατοβίτσε (προς Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ηράκλειο, Κω, Ρόδο και Ζάκυνθο), Κρακοβία (προς Καλαμάτα, Χανιά, Θεσσαλονίκη και τα νησιά Σαντορίνη, Κέρκυρα και Ζάκυνθο) κ.λπ., ενώ κεντρικά από Βαρσοβία οι συνδέσεις θα είναι προς όλους τους παραπάνω προορισμούς, τη Μύκονο και τη Σκιάθο.

eleftherostypos