Πρόσκληση από το Δήμαρχο Ντάργουιν, Κώστα Βατσκαλή για συμμετοχή σε Διαδικτυακή Έκθεση (video)

Share

Πρόσκληση από το Δήμαρχο του Ντάργουιν Κώστα Βατσκαλή για συμμετοχή σε «Διαδικτυακή Έκθεση των Αδελφοποιημένων με το Ντάργουιν πόλεων»

Μια πολύ ευχάριστη πρόσκληση, μες το ζοφερό τοπίο που δημιούργησε η πανδημία, ήρθε να δώσει μια νότα αισιοδοξίας στους Καλύμνιους συμπατριώτες μας. Η πρόσκληση ήρθε από το Ντάργουιν της Αυστραλίας και από το δήμαρχο του κ. Κώστα Βατσκαλή και δημοσιοποιήθηκε από τη δημοτική αρχή Καλύμνου στις 9 Απριλίου. Το νησί της Καλύμνου, καλείται να συμμετάσχει στη «Διαδικτυακή Έκθεση των Αδελφοποιημένων/ Φίλων πόλεων του Ντάργουιν». 

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Η έκθεση αποσκοπεί στην ενίσχυση των πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών και την προώθηση αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ του Ντάργουιν και της Καλύμνου. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλες τις παραγωγικές τάξεις και κλάδους του νησιού, σε τομείς όπως: εμπορίου, τουρισμού, ιατρικής και εκπαίδευσης καθώς και σε φορείς του δημοσίου και ιδιώτες. Πιο συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμάσουν διαδικτυακή παρουσίαση των προϊόντων, των υπηρεσιών ή των δραστηριοτήτων τους κι έτσι θα μπορέσουν να προβληθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις με τους άλλους συμμετέχοντες, να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες κ.α.

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ,επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο του Ντάργουιν και «οικοδεσπότη» της έκθεσης αυτής, κ. Κώστα Βατσκαλή ο οποίος με πολύ προθυμία μας ενημέρωσε για το πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα και τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτή την έκθεση , απευθύνει διαδικτυακή πρόσκληση μέσα από το News-Politics.com προς όλους τους συμπατριώτες μας και στέλνει θερμούς διαδικτυακούς χαιρετισμούς σε όλους τους Καλύμνιους.

Η πόλη του Ντάργουιν έχει οργανώσει μια διαδικτυακή έκθεση για να προωθήσει τις σχέσεις του Ντάργουιν με τις αδελφές πόλεις, μεταξύ αυτών και την Κάλυμνο, λέει ο δήμαρχος, και μες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, όπου δεν μπορούμε να κάνουμε δράσεις με φυσικές παρουσίες, σκεφθήκαμε να διοργανώσουμε την διαδικτυακή αυτή έκθεση για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε. «Δίνουμε την ευκαιρία σε όλες τις πόλεις να παρουσιάσουν τον πολιτισμό τους, τις επιχειρηματικές τους δυνατότητες και το Ντάργουιν να συμβάλει ώστε να γνωριστούμε όλοι και να προωθήσουμε ευκαιρίες ανάμεσα στις πόλεις. Η έκθεση θα υλοποιηθεί σε δυο στάδια, το ένα μέχρι τον Ιούνιο του 2021 και το άλλο μέχρι τον Ιούνιο του 2022. Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία και σας περιμένουμε να γνωριστούμε, αν όχι προσωπικά, διαδικτυακά».

Να προσθέσουμε ότι, ο δήμαρχος του Ντάργουιν, Κώστας Βατσκαλής επισκέφτηκε την Κάλυμνο το 2014, μαζί με μια κυβερνητική αντιπροσωπεία όπου συζήτησε με τον Δήμο της Καλύμνου ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δυο πόλεων. Επίσης συνέβαλε σημαντικά στην δημιουργία της έδρας των Ελληνικών στο πανεπιστήμιο του Ντάργουιν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Flinders. Ο ίδιος έχει εργαστεί ακούραστα για τη μετατροπή της πόλης του Ντάργουιν σε μια πράσινη πόλη και την οικονομική διάσωση και ανάπτυξή της, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Γραφείου Τουρισμού του δήμου Καλυμνίων, κ. Γιώργο Χατζησμάλη, «η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια ουσιαστική κίνηση σύσφιξης των σχέσεων των αδελφοποιημένων πόλεων με το Ντάργουιν, είναι ωφέλιμη για την προώθηση του πολιτισμού και των επιχειρήσεων του νησιού μας και γι αυτό τη στηρίζουμε κι έχουμε κάνει ήδη τις απαραίτητες επαφές ώστε να ενημερωθούν φορείς, όπως η Καλυμνιακή Ένωση ξενοδόχων κ.α και οι επιχειρηματίες του νησιού μας.»

Για συμμετοχές-δηλώσεις
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή τους, να απευθύνονται στο Δημοτικό Γραφείο Τουρισμού από Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 – 15:00, τηλέφωνο επικοινωνίας 22430 29299 και email: mto@kalymnos.gr

Καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής αρχικά ορίστηκε η 30/04/2021, ωστόσο λόγω της κατάστασης με την πανδημία αλλά και λόγω του ότι είναι το Χριστιανικό Πάσχα, κατά πάσα πιθανότητα και εύλογο είναι θα δοθεί παράταση για τις δηλώσεις συμμετοχής.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Βατσκαλής (Kon Vatskalis JP) γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1957 στην Κεφαλονιά από Ηπειρώτες γονείς, αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Αθήνα. Έκανε τριτοβάθμιες σπουδές στην Ελλάδα στη Δημόσια Υγεία και υπηρέτησε στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Ο Κώστας Βατσκαλής συνάντησε την πρώτη του σύζυγο Λίντα Κόττον, Αυστραλή, σε διακοπές στην Αθήνα το 1981 και παντρεύτηκαν το 1982 στο Λονδίνο. Έζησαν στην Αθήνα για μικρό χρονικό διάστημα και τον Ιανουάριο του 1983 μετανάστευσε στην Αυστραλία με τη γυναίκα του.

Έφτασε στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας όπου, ενώ η Λίντα εργάστηκε ως δικηγόρος εκείνος συνέχισε τις σπουδές του στο W.A.I.T. και πήρε πτυχίο Περιβαλλοντικής Υγείας το 1986 και αργότερα το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Murdoch το 1989. Από το 1987 έως το 1990 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Υγείας (EHO) και Προϊστάμενος Περιβαλλοντικής Υγείας στην Πόλη του Wanerroo και ως Γενικός Διευθυντής Περιβαλλοντικής για την Πόλη του Port Hedland στη Δυτική Αυστραλία. Το 1988 η σύζυγός του Λίντα πέθανε . Ο Κώστας έχει 2 γιούς από τον δεύτερο γάμο του, τον Αλέξανδρο (γεν. 1989) και τον Μιχαήλ (γεν. 1994).

Εγκαταστάθηκε στην πόλη Ντάργουιν, Πρωτεύουσα της Βόρειας Επικράτειας (ΒΕ) το 1993 όπου εργάστηκε ως Διευθυντής Περιβαλλοντικής Υγείας με το Τμήμα Υγείας έως το 1999. Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ιατρική Υπηρεσία Ιθαγενών Danila Dilba ως Διευθυντής Κλινικής. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Δημόσιας Υπηρεσίας με το Πανεπιστήμιο Flinders.

Το 2001 εξελέγη στη Νομοθετική Συνέλευση της NT ως βουλευτής για την έδρα της Casuarina και ανέλαβε αμέσως υπουργικά καθήκοντα στην Πρώτη Εργατική κυβέρνηση της ΒΕ. Υπηρέτησε ως Υπουργός από το 2001-12 σε μια ποικιλία χαρτοφυλακίων, όπως στα Υπουργεία Υγείας, Μεταλλείων και Βιομηχανίας, Τουρισμού, Αθλητισμού, Υποδομών, για Παιδιά και Οικογένειες. Το 2014 μαζί με μια κυβερνητική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε την Κάλυμνο όπου συζήτησε με τον Δήμο της Καλύμνου ευκαιρίες για στενότερη συνεργασία μεταξύ των 2 πόλεων, του Ντάργουιν και της Καλύμνου.

Επίσης συνέβαλε σημαντικά στην δημιουργία της έδρας των Ελληνικών στο πανεπιστήμιο του Ντάργουιν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Flinders. Παραιτήθηκε από τη Νομοθετική Συνέλευση της ΝΤ το 2014 και έλαβε τον τίτλο Αξιότιμος δια βίου από την ΜΜ Βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στην ΒΕ. Το 2015 άρχισε να εργάζεται ως Περιφερειακός Διευθυντής της ΝΒ για το Ίδρυμα Λευχαιμίας. Ο Κώστας Βατσκαλής παντρεύτηκε το 2012 την Aihong Yu (Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Fujian – Επί του παρόντος Λέκτορας κινεζικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Ντάργουιν CDU) και τώρα έχει έναν τρίτο γιο τον Kevin (γεν.2000).

Ο Κώστας έβαλε υποψηφιότητα για τις Δημαρχιακές εκλογές του Δήμου του Ντάργουιν το 2017 και εξελέγη ως Λόρδος Δήμαρχος του Ντάργουιν τον Σεπτέμβριο του 2017. Από τότε έχει εργαστεί ακούραστα για τη μετατροπή της πόλης σε μια πράσινη πόλη και την οικονομική διάσωση και ανάπτυξή του Ντάργουιν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού με εξαιρετικά αποτελέσματα.

ΒΙΝΤΕΟ