Πρόσκληση Πούτιν σε γειτονικά κράτη για συμπαραγωγή εμβολίων

Share

Ανοιχτή πρόσκληση στις γειτονικές χώρες, για συμπαραγωγή του εμβολίου κατά του κορονοϊού, απηύθυνε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια πρόταση που αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, που έχει αναπτύξει η χώρα του, έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Συγκεκριμένα, κάλεσε τα γειτονικά στη χώρα του κράτη να παράγουν μαζί τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

«Προτείνουμε να παράγουμε [τα εμβόλια] μαζί. Επιβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι για αυτήν την συνεργασία και ενδιαφερόμαστε για αυτό», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση των ηγετών της ΚΑΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να βοηθήσει τις χώρες της ΚΑΚ να εμβολιάσουν το λαό τους με ρωσικά εμβόλια -Sputnik V, EpiVacCorona, και πιθανώς άλλα που θα έρθουν- συμπλήρωσε ο πρόεδρος.

Το σχέδιο κοινών δράσεων κατά της πανδημίας οδεύει προς ολοκλήρωση, κατέληξε ο Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε την Πέμπτη (17/12), ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαιρέτισε την ιδέα του μαζικού εμβολιασμού ως τρόπο επίτευξης της «ανοσίας της αγέλης» κατά της νόσου COVID-19, αλλά παραδέχθηκε ότι ο ίδιος δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα.

Ο 68χρονος πρόεδρος εξήγησε ότι δεν πληροί το όριο ηλικίας που έχει οριστεί για τα υπάρχοντα εμβόλια, αλλά υποσχέθηκε να το κάνει μόλις κάτι τέτοιο γίνει διαθέσιμο.

sputnik