Προσωπικό εμβολιαστικού κέντρου Καλύμνου: Ο εμβολιασμός είναι ελπίδα. Να δείξουμε εμπιστοσύνη! (φωτος κ βίντεο)

Share

Κάλυμνος: Προσωπικό εμβολιαστικού κέντρου: Ο εμβολιασμός είναι ελπίδα. Να δείξουμε εμπιστοσύνη στους εμβολιασμούς για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω! (φωτογραφικό υλικό και βίντεο)

Γράφει η Ειρήνη Χαλκίτη

Ο εμβολιασμός δεν είναι πανάκεια και τα ατομικά μέτρα πρέπει να τηρούνται,
χωρίς εφησυχασμό λόγω του εμβολίου.

Ο εχθρός είναι πάντα εδώ και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να μην πληρώσουμε άλλο οδυνηρό τίμημα και να μην έχουμε άλλα θύματα και ανθρώπους να υποφέρουν.

To εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο της Καλύμνου επισκεφθήκαμε την Τετάρτη 26 Μαΐου, και μιλήσαμε με το προσωπικό που στελεχώνει τις ομάδες των τριών εμβολιαστικών γραμμών και τον Συντονιστή τους Λευτέρη Γκιννή. Όλοι μαζί , δίνουν τον δικό τους αγώνα ώστε να εμβολιαστούν όσο γίνεται περισσότεροι συμπατριώτες μας το ταχύτερο δυνατόν και να δημιουργηθεί η πολυπόθητη «ανοσία αγέλης» .

Αν και τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν κάποιες τροποποιήσεις και καθυστερήσεις στα ραντεβού και ακυρώσεις από ανθρώπους που βρέθηκαν να νοσούν, οι εμβολιασμοί προχωρούν απρόσκοπτα και σύντομα μάλιστα όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα μπορούν να επιλέξουν αν θα εμβολιαστούν με Pfizer ή με Johnson & Johnson. Η συμμετοχή των νέων ανθρώπων είναι μεγάλη, και αυτό είναι αισιόδοξο, μας ενημερώνουν τα μέλη της ομάδας.

«Είμαστε όλοι εδώ, μάχιμοι, για να ενισχύσουμε τους εμβολιασμούς. Πάμε καλά και πρέπει να πάμε καλύτερα ώστε να βγούμε από τη δύσκολη αυτή κατάσταση». Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, επειδή είναι καλοκαιρινή περίοδος υπάρχει χαλάρωση όσο αφορά την τήρηση των μέτρων, όμως ο εχθρός είναι πάντα εδώ και πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να μην πληρώσουμε άλλο οδυνηρό τίμημα και να μην έχουμε άλλα θύματα και ανθρώπους να υποφέρουν.

Με τον εμβολιασμό και τα υπόλοιπα μέτρα , όπως είπαν, θα έρθουν τα καλύτερα για το νησί και για τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και ευχαρίστησαν όλους τους συναδέλφους τους και κυρίως όσους δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα, τους αφανείς ήρωες στη μονάδα covid.

Κλείνοντας, τόνισαν πως δεν είναι πανάκεια ο εμβολιασμός , τα ατομικά μέτρα πρέπει να τηρούνται, χωρίς εφησυχασμό λόγω του εμβολίου και καλούν όλους τους συμπολίτες τους, και κυρίως τις ηλικιακές ομάδες 50-70, όπου φάνηκε ότι είναι πιο ευαίσθητοι στις εισαγωγές στο Νοσοκομείο, να δείξουν εμπιστοσύνη στους εμβολιασμούς για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω.

Στοιχεία εμβολιασμών και από τις 3 εμβολιαστικές γραμμές
Όπως μας ενημέρωσαν με τις δυο επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές της Johnson οι εμβολιασμοί αυξήθηκαν κατακόρυφα και άρχισαν να ανεβαίνει και η ροή στα εμβόλια της Pfizer. Μέχρι τις 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν 2 .350 εμβολιασμοί με Johnson, 4724 εμβολιασμοί με Pfizer, πλήρως εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις Pfizer είναι 1984 άτομα και 772 άτομα μόνο με πρώτη δόση. Οπότε έχουμε 4334 άτομα πλήρως εμβολιασμένα και με τα δυο εμβόλια .

Τα ονόματα των μελών που στελεχώνουν τις ομάδες στις τρεις εμβολιαστικές γραμμές είναι:
Βαβλά Βαλαντούλα, Εξήντα Ειρήνη, Καρυπίδου Αλεξάνδρα, Κορφιά Φωτεινή, Μαμουζέλου Υπαπαντή, Μουρατίδου Λίτσα, Πουλλά Μαρία, Πρώιμου Ανδρονίκη, Τσαγκάρη Καλλιόπη, Τσακριού Μαρία, Χατζηδάκη Καλλιόπη, Βαγιανός Σωτήρης, Χειλάς Αντώνιος και Λευτέρης Γκιννής, Συντονιστής της ομάδας-Υπεύθυνος εμβολιασμών και φαρμακοποιός του Νοσοκομείου.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μοχθούν νυχθημερόν , όπως και όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου , για να διαφυλάξουν την υγεία των συνανθρώπων τους και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ!

ΒΙΝΤΕΟ