Πρόταση του Μάνου Κόνσολα για δωρεάν ενδονησιωτική συγκοινωνία για τα αθλητικά σωματεία των νησιών και αύξηση της επιχορήγησης

Share

«Δεν αποτελεί παραχώρηση ή ιδιαίτερη μεταχείριση το αίτημα των αθλητικών σωματείων των νησιών να υπάρξει στήριξη από την πολιτεία. Δεν αποτελεί ούτε καν αίτημα. Για μένα προσωπικά συνιστά υποχρέωση της Πολιτείας, αναπόσπαστο κομμάτι της νησιωτικής πολιτικής», δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκάνησου  Μάνος Κόνσολας , όταν συζητήθηκε με πρωτοβουλία του στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών Περιφερειών το ζωτικής σημασίας πρόβλημα  που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στα νησιά και σχετίζεται με το υψηλό κόστος των μετακινήσεων τους και όχι μόνο. 

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Είμαστε όλοι γνώστες του τιτάνιου αγώνα που δίνουν και των προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και οι αθλητές μας που πρέπει να λειτουργούν χωρίς τα έσοδα που μπορούν να έχουν τα επαγγελματικά αθλητικά σωματεία και πολλές φορές χωρίς σωστές υποδομές άθλησης . Οι πενιχρές επιχορηγήσεις δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες για προπονήσεις και μετακινήσεις αγώνων ούτε καν για τη  εξασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών για την άθληση τους και η στήριξή τους από την πολιτεία επιβάλλεται.

Ο βουλευτής κατέθεσε δύο εναλλακτικές προτάσεις για τη στήριξη των αθλητικών σωματείων στα νησιά και την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους για τις μετακινήσεις τους . Α. Να υπάρξει επιδότηση για τη δωρεάν ενδονησιωτική μεταφορά των σωματείων, που θα αφορά στην κάλυψη του κόστους των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τους αθλητές αυτών των σωματείων για τη συμμετοχή τους στα εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα και Β. Να αυξηθεί η επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων στα νησιά λόγω αυτής της ιδιαιτερότητας.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ.Στυλιανός Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ.Γεώργιος Μαυρωτάς ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής κ.Κουτουλάκης, εκπρόσωποι ενώσεων και αθλητικών σωματείων της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Συμμετείχαν επίσης η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Ευάγγελος Λιόλιος, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης κ. Νεκτάριος Χαλβατζής κ.α.