Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου διορίστηκε ο Αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς Καμπέρης

Share

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου διορίστηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεωνάς Καμπέρης, Εφημέριος του ενοριακού ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου Νεοχωρίου.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 ο Σεβασμιώτατος προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό ιερό Ναό του Ευαγγελισμού, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νουβίας κ. Σάββα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ολύμπου κ. Κυρίλλου, και παρουσίασε τον νέο Πρωτοσύγκελλο εξαίροντας την μέχρι σήμερα διακονία του στην ιερά Μητρόπολη Ρόδου και προτρέποντάς τον να διακονήσει από τη νέα νευραλγική θέση την τοπική μας Εκκλησία με ακέραιο εκκλησιαστικό φρόνημα, αφοσίωση και αυταπάρνηση.

Στην αντιφώνησή του ο Πανοσιολογιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιωτάτο και υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει τις δυνάμεις του για να αναδειχθεί άξιος της εμπιστοσύνης του και να τιμήσει τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου, την οποία εκόσμησαν επιφανείς εκκλησιαστικές Προσωπικότητες.

Βιογραφικό σημείωμα
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Θεωνάς Καμπέρης (κατά κόσμον Θωμάς) γεννήθηκε το έτος 1980. Τις εγκύκλιες σπουδές του ολοκλήρωσε στη Ρόδο. Σπούδασε Θεολογία στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή και στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη, είναι δε και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών της ίδιας επιστήμης. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 30 Ιουνίου 2005, Πρεσβύτερος στις 1 Νοεμβρίου 2009 και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στις 18 Ιανουαρίου 2012. Υπηρέτησε επί σειρά ετών στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και από το 2011 είναι ο Γραμματέας του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Μητροπόλεως. Από το 2010 έως και σήμερα, υπηρετεί ως Εφημέριος-Προϊστάμενος του Ενοριακού Ιερού Ναού Εισοδίων Θεοτόκου Νεοχωρίου πόλεως Ρόδου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου