Πρωτοβουλία του παραρτήματος Ν.Αιγαίου του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας για την προσέλκυση τουριστών

Share

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Κίνα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και η στρατηγική συνεργασιών της Κίνας μέσω της πρωτοβουλίας «One Belt – One Road» και «Ο νέος δρόμος του μεταξιού», παρουσιάστηκαν στο διαδικτυακό σεμινάριο που διοργάνωσε το παράρτημα Νοτίου Αιγαίου του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας, με θέμα: «Δουλεύοντας με Κινέζους – Εμπορικές Συμφωνίες. Η μέχρι τώρα εμπειρία».

Ο εμπορικός διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της Cosco στον Πειραιά Τάσος Βαμβακίδης, και ο εξειδικευμένος νομικός σε θέματα εμπορικών συμβάσεων Νίκος Μόσχος, ήταν οι κεντρικοί ομιλητές του σεμιναρίου που απευθύνθηκε αποκλειστικά στα μέλη του επιμελητηρίου. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρεται ότι ο Σταύρος Μονεμβασιώτης, πρόεδρος του Παραρτήματος Νοτίου Αιγαίου του Επιμελητηρίου Ελληνο-Κινεζικής Οικονομικής Συνεργασίας είπε ότι θα πραγματοποιηθεί έρευνα και ανάλυση με τη συνεργασία του ILME, του Πανεπιστημίου Πειραιά, σχετικά με τις ανάγκες διαχείρισης των εμπορευματικών ροών με κοντέινερ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι καλύτερες δυνατές λύσεις στον τομέα των logistics, προκειμένου να βελτιωθεί η διεξαγωγή του εμπορίου στα νησιά.

Ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Γιώργος Βερνίκος τόνισε: «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να προετοιμαστούμε σωστά για την επόμενη μέρα, μετά την πανδημία και στον τουρισμό και στους υπόλοιπους τομείς της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Μονεμβασιώτης ανέφερε ακόμη: «έχοντας τη σκέψη μας στραμμένη στη μετά-covid εποχή και στην ενίσχυση του τομέα της κρουαζιέρας στα νησιά μας, το παράρτημα Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενεργοποίησης των μελών του, της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και της Cosco Shipping στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστικών ροών από την Κίνα. Μια προσπάθεια στην οποία εκτιμούμε ότι θα έχουμε συνοδοιπόρους την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον ΕΟΤ, το υπουργείο Τουρισμού και φυσικά την κινεζική πρεσβεία στη χώρα μας». ΑΠΕ – ΜΠΕ