Πυρά Γιάννη Γαλουζή κατά Γιώργου Μαύρου για κριτική στο έργο του ΔΛΤ την περίοδο 2015-2019 (videos)

Share

Πυρά Γιάννη Γαλουζή κατά Γιώργου Μαύρου για κριτική στο έργο του ΔΛΤ την περίοδο 2015-2019

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο τέως Δήμαρχος, Γιάννης Γαλουζής μαζί με τον Σάκη Τηλιακό, πρώην πρόεδρο του ΔΛΤ, για να απαντήσουν στα όσα ειπώθηκαν για την καθυστέρηση των γεωτεχνικών μελετών την περίοδο 2015-2019, τόσο από τον Μιχάλη Μπούκη, νυν πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, όσο και από  τον Γιώργο Μαύρο, επικεφαλής της παράταξης «Η Κάλυμνος Αλλάζει».

ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΙΤΗ

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο Μιχάλης Μπούκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου για να ενημερώσει για την αίσια εξέλιξη που είχαν οι προσπάθειες πολλών ετών, από το 2005 πιο συγκεκριμένα μέχρι σήμερα, προκειμένου να φθάσουμε στο σημείο δημοπράτησης του έργου «Κατασκευή εξωτερικής αποβάθρας στο λιμάνι της Καλύμνου», της τάξης των 12 εκ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤ, με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφου έκανε αναφορά, εκτός από τις δικές του ενέργειες και  στα όσα  είχαν καταγραφεί ότι έγιναν ή δεν έγιναν την περίοδο από το 2010 έως το 2020 , επί Δημαρχιών Διακομιχάλη και Γαλουζή , σχολιάζοντας ότι η μεγαλύτερη καθυστέρηση είχε να κάνει με τις γεωτεχνικές μελέτες . Είπε μάλιστα ότι είχε αποσταλεί σχετική επιστολή από τον μελετητή το 2015 που ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Μιχάλη Μπούκη στο Kalymnos Channel για να ακούσετε τι ακριβώς ειπώθηκε,

Τις επόμενες ημέρες, ο Γιώργος Μαύρος επισκέφθηκε τον Μιχάλη Μπούκη στο ΔΛΤ και ζήτησε να ενημερωθεί, με αφορμή τις εξελίξεις για την εξωτερική αποβάθρα. Στη συνέχεια προέβη σε σχόλια για το  συγκεκριμένο έργο, στον Παλμό της Καλύμνου και ζήτησε να βγει κάποιος και να πει γιατί υπήρξαν αυτές οι καθυστερήσεις, διότι μπορεί να υπήρχαν λόγοι , όπως είπε χαρακτηριστικά . «Θα πρέπει λοιπόν κάποιος να βγει και να εξηγήσει».

Αυτό είναι το «χρονικό» της υπόθεσης που ανάγκασε τον Γιάννη Γαλουζή μαζί με τον Σάκη Τηλιακό να βγουν και να απαντήσουν.

Ενημερωθείτε για τις δηλώσεις Μαύρου από τον Παλμό της Καλύμνου

Οι απαντήσεις

Την συνέντευξη ξεκίνησε ο Γιάννης Γαλουζής κάνοντας διάφορες γενικές αναφορές για το λιμάνι και τα προβλήματα που αντιμετώπισε το ΔΛΤ επί Δημαρχίας του και έπρεπε να τα ξεπεράσει μαζί με τον Σάκη Τηλιακό, για τον ορισμό της χερσαίας ζώνης, για την προγραμματική σύμβαση που ετοιμαζόταν να κάνει με την Εγνατία Οδό ΑΕ , κ.α.

Στη συνέχεια ο ίδιος, φανερά ενοχλημένος και θιγμένος από την κριτική που του ασκήθηκε, «άνοιξε πυρ» κατά του Γιώργου Μαύρου, εξαπολύοντας σκληρά και σε προσωπικό επίπεδο σχόλια, αιφνιδιάζοντας όσους παρευρίσκονταν στη συνέντευξη. Αναφορές έγιναν ακόμη και για τα ταξίδια του Γιώργου Μαύρου στην Αυστραλία όταν χρειάστηκε να φύγει για να εργαστεί, για την καταδίκη του λόγω απουσιών από το δημοτικό συμβούλιο και άλλα πολλά. «Στα μαλακά έπεσε» ο Μιχάλης Μπούκης, για τον οποίο ο τέως Δήμαρχος θεωρεί ότι, όσα είπε παραφράστηκαν και ερμηνεύτηκαν λάθος.

Από την άλλη, ήπια και επεξηγηματική ήταν η στάση του Σάκη Τηλιακού, πρώην προέδρου του ΔΛΤ, ο οποίος εξέφρασε μεν την πικρία του για την κριτική που έμμεσα του ασκήθηκε για το «επίμαχο» έργο και το  παράπονο του για τον Μιχάλη Μπούκη, αρκέστηκε ωστόσο στο να παραθέσει το «χρονικό» του έργου της δικής του περιόδου ως πρόεδρος του ΔΛΤ, κάνοντας αναδρομή και σε όσες δυσκολίες αντιμετώπισε.

Ακολουθεί η συνέντευξη τύπου Γιάννη Γαλουζή και Σάκη Τηλιακού και προς το τέλος οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων