ΡΟΔΟΣ: Αναστάτωση με τις κάμερες που γράφουν ήχο σε διάφορα σημεία της πόλης, στην M.Πόλη κ στο νησί! (links)

Share

 

ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΗΧΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ!

 Αναστάτωση έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, μετά την φήμη που κυκλοφόρησε ότι πολλές κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στην πόλη, στην Παλιά Πόλη και σε σημεία της Ρόδου αναμεταδίδουν εικόνα και ήχο!!!

 Οι καταγγελίες ξεκίνησαν από συμπολίτες μας, που το ανακάλυψαν τυχαία. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο ήχος είναι πεντακάθαρος και πολύ δυνατός.

Για το θέμα ερωτήθηκαν οι αρμόδιοι της πρώην Δημοτικής Αρχής Ρόδου, ο νυν αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βαρέλης, καθώς και ο Διευθυντής Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, κ. Μανίκαρος και ξεκαθάρισαν πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο Δήμος Ρόδου, έδωσε άδεια στην συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία για να τοποθετήσει κάμερες και μάλιστα με ήχο.

Ο Δήμος Ρόδου, ξεκαθάρισε ότι έχουν τοποθετηθεί κάποιες κάμερες https://www.rhodes.gr/rodos-live-cameras/  αλλά δεν αναμεταδίδουν ήχο και έχουν πανοραμική εικόνα.

Μόλις προχθές, έγινε γνωστό πως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος ζήτησε να αφαιρεθούν οι κάμερες αυτές, διότι καταγράφουν εικόνα και ήχο ακόμη και κοντά στο γραφείο της Μητρόπολης!

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ισχυρίστηκαν ότι πήραν άδεια για να τοποθετήσουν τις κάμερες αυτές αλλά δεν υπάρχουν λεπτομέρειες ποιος και γιατί συλλέγει τέτοιες πληροφορίες.

Επιπλέον, πληροφορίες ανέφεραν στην ‘δ’ ότι επιχειρηματίες της Παλιάς Πόλης, εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους και θα προβούν σε καταγγελίες στην αστυνομία.  (Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ‘δημοκρατική’)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ

https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/naigaio/dodecanisa/liberty-square.html

 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΠΟΛΗ

https://www.skylinewebcams.com/el/webcam/ellada/naigaio/dodecanisa/hippocrates-square.html